Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

BOKS MEČ VEKA

"Đavo" savladao "Boga"! (VIDEO)

Autor: S.S. | 03.05.2015 - 07:30:00h | Komentara: 1

Epski sudar “đavola i boga” podigao je pesak u pustinji oko Las Vegasa, tokom pesničenja dvojice najvećih među najvećima. Pred oko 11.500 navijača u Las Vegasu, vrhunski bokseri Flojd Mejvejder i Mani Pakjao borili su se za titulu svetskog šampiona u WBA, WBC i WBO konkurenciji, a Mejvejder je kući otišao sa šampionskim pojasem koji vredi više od milion evra.

Boks Foto: Profimedia

Mejvejder oduvao Pakjaoa | Foto: Profimedia

Kako prenose strani mediji, Flojd Mejvejder izveo je besprekoran performans i pokazao svoje veštine savladavajući Manija Pakjaoa, koji nije bio ni blizu nokauta koji mu je bio potreban da bi pobedio u poslednjim rundama, pa je stoga legendarni "Đavo" ostao nepobediv.

Boks Foto: Profimedia

Nepobedivi Mejvejder | Foto: Profimedia

Nakon 12 teških rundi, sudije su izračunale rezultate: 118-110, 116-112 i 116-112 u korist Mejvejdera, koji je podigao svoj rekord na 48-0, i ucementirao se na vrhu.

Boks Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Uprkos tome što je Flojd dokazao da je bolji, nakon borbe pokazao je veliko poštovanje prema svom suparniku, koji takođe nije mogao da sakrije da ceni ovog velikog borca.

Osim što je i dalje neporažen, Mejvejder će se sigurno razveseliti sutra ujutru kad pogleda stanje na svom računu, jer je ovom pobedom osvojio minimalno 180 miliona dolara, a ko zna koliko je još zaradio na reklamama i ostalom propratnom sadržaju. Iako je možda i nezasluženo izgubio, Pakjao će tugu utopiti u više od 120 miliona dolara zarade.

Boks Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Što se tiče borbe, malo ko je ostao oduševljen. Meč se, naravno, danima najavljivao na sva zvona. Svetski mediji pisali su da je pred nama "meč veka", bacale su se hiljade i hiljade dolara za ulaznice, ali na kraju niko nije bio impresioniran viđenim.

Boks Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

"Ljubitelji boksa, žao mi je", poručio je preko Tvitera bivši svetski prvak Oskar De La Hoja.

Pakjao se trudio, bio je aktivniji, agresivniji, što je, uostalom, oduvek bio njegov stil boksanja, dok je Mejvejder čekao da se Filipinac umori i onda ga je nemilosrdno kažnjavao kontra udarcima.

"Đavo" je navukao bes publike kada je u trećoj rundi pokušao da udari "Boga" u "nezgodno mesto". Filipinac mu je uzvratio direktom u glavu, koji ga je definitivno uzdrmao, ali Mejvejder je uspeo da se oporavi i kako se meč bližio kraju tako je postepeno preuzimao inicijativu.

U osmoj rundi Flojd je konstantno držao Manija na distanci, uspešno je izbegavao njegove napade, a zatim bi ga s dva, tri udarca u glavu "ohladio".

Činilo se kao da je Filipincu pripao početak, a Amerikancu kraj borbe, ali za sudije nije bilo dileme. Oni su jednoglasno odlučili da je Mejvejder pobednik. Njihovu odluku publika je dočekala na nož.

Bijonse i Džej Zi

Bijonse prisustvovala borbi, ali njen brushalter nije | Foto: Profimedia

Spektakularnom meču prisustvovao je i moćan muzički par Bijonse i njen suprug Džej Zi. Atraktivna pevačica je mamila uzdahe dubokim dekolteom.

boks Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

"Želim da se zahvalim Bogu na ovoj pobedi. Želim da se zahvalim svim fanovima i onima koji su došli iz celog sveta da nas gledaju. On je đavolski borac i težak protivnik", izjavio je Mejvejder nakon borbe.

Flojda Mejvedera juniora zbog stila života i nemirnog karaktera zovu i “đavolom”, a Menija Pakjaoa, okrenutom religiji, bogu, miru, i drugačijim vrednostima u odnosu na Amerikanca, zovu "Bog".

boks Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Poslednji komentari
  • walter Vreme: 03.05.2015 12:22h

    Ne ne nije namestena borba sve na prevaru ceo svet prevara za toliku lovu oni jos namestaju!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP