Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRBIJA SAVLADALA MAĐARSKU - 12:7

"Delfini" odbranili titulu evropskog šampiona!

Autor: S. R. / Foto: Profimedia | 27.07.2014 - 21:42:00h | Komentara: 3

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad Mađarskom - 12:7.

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Udovičić i Nikolić vaterpolistima: Herojska pobeda!

Osvajanjem zlata i ubdedljivom odbranom evropskog trona, na veličanstven način ste pokazali nesporan kvalitet, dominaciju i superiornost srpskog vaterpola, piše u čestitci evropskim šampionima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je vaterpolistima Srbije osvajanje evropskog zlata u velikoj pobedi nad reprezetnacijom Mađarske.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).


- Herojski ste pobedili za Srbiju i učinili naciju ponosnom. Osvajanjem zlata i ubdedljivom odbranom evropskog trona, na veličanstven način ste pokazali nesporan kvalitet, dominaciju i superiornost srpskog vaterpola. Svi igrači, selektor i stručni štab, večeras su izgradili zlatan stepenik ka Olimpijskim igrama – navodi se u čestitci ministra Udovičića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Budimpešti sa tribina bodrio naše vaterpoliste.

Predsednik Nikolić je u čestitci istakao da je posebno zadivljujuće to što su naši vaterpolisti pokazali veliku istrajnost, jedinstvo i hrabrost, timski rad, uz koji ovakav sjajan rezultat nije mogao da izostane.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković se pridružila čestitkama.

“Još jednom ste predanim radom i fantastičnom igrom, u duhu trofejne tradicije našeg vaterpola, stigli do titule evropskog šampiona.

Hvala vam što ste ponovo obradovali naše građane i pokazali kako se igra i bori za Srbiju. Srbija je ponosna na vas”, navela je Gojković u čestitci.

Pijetlović najbolji golman EP, Filipović strelac!

Dugi niz godina zaštitni znak vaterpolo reprezentacije Srbije bili su odlični golmani, a trend je nastavljen u na EP u Mađarskoj gde je Gojko Pijetlović proglašen za najboljeg golmana takmičenja koje su Delfini osvojili pobedom protiv Mađarske.

Golman, koji brani upravo za mađarski Ferencvaroš, briljirao je na golu Delfina tokom čitavog šampionata. Zaključao j mrežu na meču sa Špancima i odveo Srbiju u četvrtfinale, a u finalu je briljirao u ključnim momentima. Jedini period kada je prepustio bazen Mitroviću bio je protiv Crne Gore u polufinalu, ali i to je dokaz da naš tim barata sa sjajnim čuvarima mreže.


Pored Pijetlovića, i Filip Filipović je dobio individualno priznanje jer su ga dva gola protiv Mađara vinula na vrh liste strelaca. Filipović je praktično ”prelomio” utakmicu na početku poslednje deonice, a ukupno je skupio 19 golova.

Na alo.rs ste mogli u tekstualnom prenosu da ispratite ovaj duel.

Vaterpolo reprezentacija Srbije

"Delfini" su odbranili titulu koju su osvojili pre dve godine na EP u holandskom Ajndhovenu.

KRAJ - 12:7

"Delfini" nisu dopustili da se aktuelni svetski šampion previše razmahne - dodali su gas i poslednju četvrtinu rešili su u svoju korist (3:1).

4. četvrtina

Mađarsi su uspeli da uhvate priključak, pošto su dobili treću deonicu sa 4:2.

3. četvrtfina

Kanonada "delfina" nastavljena je i u drugoj četvrtini - Aleksić, Gocić, Mandić i Ćuk su potpuno demontirali domaćina - 7:2.

pp

Pogodio za 8:3: Mandić

2. četvrtina

Posle prve deonice, Srbija ima prednost od 3:1. Rađen i Prlainović su nam doneli 2:0, Mađari su smanjili potom na 2:1, da bi Pijetlović povisio na 3:1.

1. četvrtina

20.30 Meč je počeo.

20.15 Vaterpolo selekcija Italije osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu pošto je u borbi za treće mesto bila bolja od Crne Gore sa 11:9 (1:3, 5:3, 2:2, 3:1). Crnogorske “ajkule” su ponovo ispustile prednost, kao i u polufinalu sa Srbijom, pa su morale da se zadovolje četvrtim mestom.

20.10 Na tribinama, koje primaju 10.000 gledalaca, je i značajan broj srpskih navijača koji su doputovali iz naše zemlje da bodre "delfine".

vaterpolo lopta

| Foto: Profimedia

Ove dve ekipe su se već susrele na aktuelnom evropskom šampionatu, u grupnoj fazi, domaćin je slavio sa 8:6. "Delfinima" je to bio jedini poraz, dok su Mađari do finala došli bez izjedne izgubljene utakmice.

Na alo.rs ćete moći u tekstualnom prenosu da ispratite ovaj duel.
Poslednji komentari
  • Zoran-Dizeldorf Vreme: 28.07.2014 05:41h

    Cestitke Sampioni.

  • zara Vreme: 28.07.2014 08:14h

    SVAKA VAM CAST! OSVETLALI STE NAM OBRAZ! SVE CESTITKE I SVE NAJBOLJE U BUDUCNOSTI! PRAVI STE! BRAVOOOO! POSEBNO VOLIM STO STE CRNOGORCE I MADJARE POBEDILI! HVALA VAM ! SAMO TAKO NASTAVITE.

  • duska m. Vreme: 28.07.2014 09:34h

    Prvo čestitka do neba! Drugo, ne mozete sada da ostanete ravnodusni i da ne uporedite ove u pravom smislu reči junake sa takozvanim fudbalerima. Niko i nikada od vaterpolo momaka nije igrao a da srce nije ostavio u bazenu, nikada nisu odbili da igraju za reprezentaciju, a uslovi pod kojima igraju kući, svima nama su poznati, ne samo juče, nego svih godina, hladni bazeni, nema struje, nema plata, ratovi, časni krst se nije znao ni u zemlji ni u sportu, ali oni su pre svega pravi pravcati junaci. E, a sta reći za fudbalere, svi su razmazeni, nista nisu postigli već godinama u fudbalu, hoće sa 20 godina da im je konto 20 miliona, da voze avione, dipove, kola po dvoje troje bez imalo znoja, niko neće da trči na terenu, te mu ne valja prednja loza, te zadnja, pa imaju li pobogu vaterpolisti loze, ne, nesto debelo smrdi u fudbalu, svi treba u drugi i treću ligu, pa Jovo nanovo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP