Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ČUDO NEVIĐENO U VESLAČKOJ ORGANIZACIJI SRBIJE

Đunić iz SAD vodi Savez!

Autor: M. Zdravković | 20.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Veslački savez Srbije održao je 1. marta sednicu Skupštine na kojoj je reizabrano aktuelno rukovodstvo, i to do završetka OI u Riju 2016. godine. Ništa to ne bi bilo čudno, da predsednik nije ostao isti - biznismen Danko Đunić (56), čovek koji je početkom 2013. godine napustio Srbiju i još se nije vratio!

Danko  Đunić

Danko Đunić | Foto: Igor Jovanov

Đunić se, navodno, sklonio iz zemlje pre dve godine, iz straha od istrage koja je vođena protiv njega, zbog sumnje da je od 1997. godine do danas oštetio budžet države Srbije za 200 miliona evra, kao i zbog afere „Sartid“. Budući da istraga nije okončana, iako je, kako nezvanično saznajemo, biznismen nekoliko puta bio saslušan, za njim nije raspisana nikakva poternica, pa slobodno putuje po svetu. Navodno, trenutno se nalazi u SAD, odakle rukovodi i radom Veslačkog saveza Srbije.


- Odluka o produženju mandata rukovodstvu i predsedniku Danku Đuniću doneta je na zahtev klubova i potpuno je u skladu sa propisima - ističe u razgovoru za „Alo!“ Nebojša Ilić, proslavljeni srpski veslač i član Selektorske komisije.

- Koliko je logično da predsednik vodi Savez iz inostranstva?
- Ako osvajamo medalje na velikim takmičenjima, kao što ih osvajamo, onda verujem da to nije problem. Najvažnije je što nas njegovo predsednikovanje ništa ne košta. Đunić svuda putuje o svom trošku, na sva takmičenja u inostranstvu i nikakva sredstva ne izdvajamo za njegova putovanja.

- Kada ste poslednji put videli predsednika VSS-a?
- Pre otprilike mesec dana. Sreli smo se na pripremama naše reprezentacije u Turskoj. Đunić prati takmičenja u inostranstvu i maksimalno nas podržava. Ne želim da ulazim u razloge zbog kojih nije više u Srbiji, bitno je da smo kao Savez stalno u kontaktu s njim.

- A kako onda vodi Savez, ako ne dolazi u Srbiju?
- Prema statutu, dok Đunić nije tu, njega menja potpredsednik Zoran Pančić, koji obavlja funkciju vršioca dužnosti predsednika. Dakle, on ga zastupa, potpisuje dokumenta, a odlučuje tek nakon konsultacija sa Izvršnim odborom VSS-a - objašnjava Nebojša Ilić.

Punih 19 godina na čelu veslača!


Danko Đunić se nalazi na čelu srpskog veslanja punih 19 godina, još od 1996. kada je na Skupštini izabran za predsednika objedinjenog Veslačkog saveza Jugoslavije i Veslačkog saveza Srbije. Ovim sportom bavio se od svoje 14 godine, a bio je član Partizana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP