Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

RASPLET

Eklston na sudu: Ljulja se tron kralja Formule 1

Autor: AlJazeera.net | 25.04.2014 - 11:36:00h | Komentara: 0

Raspletom suđenja za mito biće odlučeno da li će neko drugi preuzeti tron na kom tri decenije sedi Berni Eklstone.

Berni Eklston

Berni Eklston | Foto: AP

Formula 1 kao korporacija ne postoji?! Da, ne postoji, ali ima svog vlasnika, ili više njih. Tu se radi o grupi koja je vlasnik komercijalnih prava na Formulu 1 i odgovorna je za promociju i organizaciju takmičenja Formule 1. Poznata je i pod imenom “Formula One Group”, pa je u 70-postotnom vlasništvu kompanije “Delta Topco”, koja je u vlasništvu korporacije “CVC Capital Partners Funds”.

rozberg

Vlasnici ostatka grupe su Eklstonov porodični fond, u većinskom delu, i nekoliko individualnih vlasnika, uključujući i samog Eklstona u manjinskom delu. Nije nebitno spomenuti ni to kako grupa ima ekskluzivna televizijska prava u sledećih 96 godina!

Čini se komplikovanim, a zapravo i jeste. Upravo zbog ovako zamršene vlasničke hobotnica firme koja “ne postoji“, ali koja godišnje obrće desetine milijardi dolara, stvorene su savršene prilike za finasijske transakcije kojima je veoma teško ući u trag. Sve je čisto, naizgled, pogotovo u vrlo uređenom svetu, mada i tamošnji sistem, kada je u pitanju novac, boluje od nekoliko “rupa“.

E zato, tačnije zbog korupcije koju pokušavaju proterati iz uređenih društava, Eklstonu preti desetogodišnja zatvorska kazna.

Kompanija “Hudnik“ je tek kasnije priznala da je pre dve-tri godine morala dati novce, i to ni manje, ni više nego 44 miliona dolara pojedincu, jer je na to bio prinuđen. Druga strana, koja je primila taj novac, i koja zbog toga već odslužuje zatvorsku kaznu, tvrdi drugačije. Sud u Minhenu je taj koji će konačno razrešiti i presuditi u ovom slučaju i za dvadeset dana reći svoju konačnu: “kriv je“, ili možda nije!?

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP