Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

DONETA ODLUKA

FINA suspendovala Rađena

Autor: B92 | 18.05.2015 - 23:56:00h | Komentara: 1

Antidoping agencija Srbije objavila je da je Svetska federacija za vodene sportove (FINA) suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena zbog pozitivnog testa.

Nikola Rađen

Nikola Rađen | Foto: Profimedia

Prošle nedelje su se pojavile informacije da je Rađen bio pozitivan na kokain posle utakmice između Španije i Srbije u Madridu u Svetskoj ligi.
Rađen je potvrdio da je FINA poslala u Vaterpolo savez Srbije preliminarne rezultate doping testa i najavio da do okončanja postupka neće davati izjave.
Po pravilima koja su nedavno usvojena, za prekršaj kakav je počinio Rađen, sledi suspenzija na četiri godine, što se ne odnosi samo na igranje, već bilo kakve sportske aktivnosti.
- FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA, objavila je Antidoping agencija Srbije.
Na zvaničnom sajtu FINA još nema nikakvih informacija o suspenziji koja je izrečena Rađenu, a Vaterpolo savez Srbije je takođe najavio da će se povodom tog slučaja oglasiti po završetku postupka.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 19.05.2015 00:59h

    Covek koji u zrelim godinama zbog kokaina stavi na kocku sve, karijeru, finasije, porodicu.... je toliko nezreo i slabic! Nije dorasto uspehu koji je postigao. Reprezentativni sportista koji treba da bude uzor!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP