Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRPSKE ODBOJKAŠICE OSVOJILE BRONZU U JAPANU

„Gracije” se oparile!

Autor: M. Zdravković | 02.09.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

Bravo, devojke! Srpske odbojkašice okitile su se bronzanom medaljom na gran priju u Japanu, a osim sjajnog uspeha, pripala im je i solidna novčana nagrada od 75.000 dolara.

Naše odbojkašice narednog petka očekuje početak Evropskog prvenstva u Švajcarskoj i Nemačkoj, na kojem brane titulu šampiona

Naše odbojkašice narednog petka očekuje početak Evropskog prvenstva u Švajcarskoj i Nemačkoj, na kojem brane titulu šampiona

U meču poslednjeg kola renomiranog turnira, aktuelne evropske šampionke su savladale Italijanke sa 3:2, posle sat i 46 minuta igre, što im je donelo mesto na pobedničkom podijumu, ali i povratilo veru pred Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj (počinje sledećeg petka), na kome će Srpkinje braniti zlatnu medalju.


- Pobeda nad Italijom je uvek važna i slatka, a posebno kada donosi medalju na velikom takmičenju kao što je gran pri. Čestitam devojkama, stručnom štabu i Savezu, ovo je veliki uspeh za srpsku odbojku i nadam se da neće biti poslednja medalja za nas ove godine - istakao je selektor Zoran Terzić.

Najefikasnija: Brankica Mihajlović

Najefikasnija: Brankica Mihajlović | Foto: AP

Najefikasnije u našem timu bile su Jovana Brakočević i Brankica Mihajlović sa po 26 poena.


- Nismo se najbolje snašle, prolazile su nam lopte koje smo mogle da hvatamo. Drago mi je da smo uspele da savladamo početnu nervozu, jer ova generacija se maksimalno trudila i zaslužuje medalju - rekla je Brakočevićeva.

Kapiten Maja Ognjenović istakla je da je nacionalni tim prikazao pravo lice u finišu utakmice kada je bilo poznato da će osvojiti medalju.

- Pobedile smo Italijanke, koje su vrhunska evropska ekipa. Ovaj trijumf, kakav god da je, pruža nam podstrek i motiv da pružimo još bolje partije na prvenstvu Evrope - istakla je Ognjenovićeva.

Srednji bloker naše reprezentacije Nataša Krsmanović smatra da Srbija nije pružila maksimum na minulom takmičenju i da može mnogo bolje na predstojećem EP.

Brazilke

Brazilke

- Mislim da ovo nije realan rezultat, možemo da ih pobedimo i sa 3:0 ako odigramo kako znamo i umemo, ali pobedi se u zube ne gleda. Srećna sam zbog trećeg mesta, još jedne medalje i sa dosta samopouzdanja odlazimo na Evropsko prvenstvo, gde se nadam novoj medalji - poručila je Krsmanovićeva.

Brazilke dominirale!


Odbojkašice Brazila su trijumfovale na gran priju u Japanu pošto su u svojevrsnom finalu ubedljivo savladale Kinu sa 3:0. Ovo je ukupno deveti trijumf Brazilki, što ih čini rekorderkama kada je reč o ovom takmičenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP