Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

UZDRMANI ŠAMPION

Hamilton: Teško posle Bjankijeve smrti!

Autor: Beta | 22.07.2015 - 15:51:00h | Komentara: 0

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da posle smrti vozača Marusije Žila Bjankija Formulu 1 "čeka težak put".

„Najbolji osećaj u životu“: Luis Hamilton,  šampion F1

Luis Hamilton, šampion F1 | Foto: Profimedia

Bjanki je juče sahranjen u Nici, a komemoraciji su prisustvovali brojni vozači i čelnici Formule 1, kao i hiljade navijača.

Bjanki (25) je u petak umro od posledica povreda glave koje je zadobio tokom trke za Veliku nagradu Japana prošlog oktobra, kada je po velikoj kiši u sumrak naleteo na vozilo koje je izvlačilo bolid Zaubera sa staze. On je od tada bio u komi.
Aktuelni šampion Formule 1 Hamilton rekao je da je ta nesreća podsetila Formulu 1 sa kakvim opasnostima se suočavaju vozači.
"Za sve nas je bilo neverovatno teško oprostili se od Žila. Želeo bih da sam ga bolje poznavao, ali ono što sam znao o njemu je da je imao dobro srce, sjajan duh i sjajnu budućnost. Formulu 1 sada čeka težak put. Još jednom smo videli kakve su opasnosti našeg sporta, da bi to trebalo da se poštuje i da mi vozači kada uđemo u vozilo prihvatamo da postoji šansa za takve opasnosti", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Borba za  život: Žil  Bjanki (25)

Prerano nas je napustio: Žil Bjanki (25)

Hamilton je naveo da je napravljen napredak po pitanju bezbednosti i da zna da će Međunarodna automobilska federacija (FIA) preduzeti korake da se to pitanje i dalje unapređuje.
Izveštaj o Bjankijevoj smrti ima 396 strana, a u njemu su brojne preporuke, uključujući i uvođenje "virtuelnog sejfti kara", koji bi usporavao vozače kada su na stazi opasni uslovi za vožnju.
Istraga je pokazala da Bjanki nije uspeo dovoljno brzo da zakoči i udario je u vozilo koje je izvlačilo bolid Zaubera sa staze.
Hamilton je rekao da će misliti na Bjankija tokom predstojeće trke za Veliku nagradu Mađarske, ali i do kraja svoje karijere.
"Nosiću ga u svojim molitvama i mislima, ne samo u nedelju, već do kraja mojih vozačkih dana. Znam da bi on želeo da vozimo jako, kao što je on, pa ću to i uraditi", rekao je Hamilton.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP