Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

FRANCUSKE VLASTI GONE SRPSKOG RUKOMETAŠA

Hoće da nam utamniče Dugog!

Autor: M. Zdravković | 24.06.2015 - 08:00:00h | Komentara: 0

Francuski tužilac zatražio je višemesečnu zatvorsku kaznu za rukometaše Nikolu Karabatića i Mladena Dugog Bojinovića, koji su pred sudom u Monpeljeu optuženi da su se ilegalno kladili na meč svog tima.

Mladen  Dugi Bojinović tvrdi da  je nevin

Mladen Dugi Bojinović tvrdi da je nevin | Foto: Marko Metlaš

Proces protiv dvojice rukometaša traje još od 2013. godine, a sada je tužilac zatražio kaznu od tri meseca za Nikolu Karabatića i 30.000 evra, dok je za Mladena Bijinovića tražio šest meseci robije i 60.000 evra!


Pred sudom u Monpeljeu, optuženo je ukupno 16 osoba (osam rukometaša), a tužilac za njih traži kazne zatvora u trajanju od nekoliko meseci i novčane kazne u rasponu od 7.500 do 80.000 evra. Takođe, za Nikolinog brata Luku Karabatića traži tri meseca zatvora i 20.000 evra, kao i za Dragana Kajića, Isama Teja i Samuela Onrubiju...

Prete mu zatvor i  novčana globa zbog  sumnji za nameštanje  meča: Nikola Karabatić

Prete mu zatvor i novčana globa zbog sumnji za nameštanje meča: Nikola Karabatić | Foto: AP

 
- U ovom slučaju nema mesta priči da je reč o neznanju. Ne možete da nam govorite da se sve događalo iza vaših leđa, da niste ništa znali o ovome - bio je nemilosrdan tužilac Patrik Dežarden, koji se osvrnuo na Karabatićev iskaz da nije znao da će utakmica njegovog bivšeg kluba Monpeljea protiv ekipe Seseona biti nameštena, a na takav ishod su se kladili ljudi iz njegovog bliskog okruženja.

Tužilac je na kraju izlaganja povisio ton:
- Osudite ovo razmaženo derište francuskog sporta - prenosi „Lekip“ poruku tužioca namenjenu Karabatiću.
Nikola Karabatić je početkom 2013. godine saslušan pred sudom u Monpeljeu. Posle ovog skandala napustio je taj klub i grad, a nakon nekoliko meseci, kada se prašina slegla, vratio se u reprezentaciju i potpisao ugovor za Barselonu. Nedavno je dobio priznanje za najboljeg rukometaša sveta za 2014. godinu.

Optužnica


Monpelje, za koji su igrali braća Karabatić, izgubio je prvenstveni meč od ekipe Sesona u završnici takmičenja. Taj tim je već bio osigurao titulu prvaka Francuske, vodio je na poluvremenu 15:12, ali je na kraju izgubio 28:31. Devojka Nikole Karabatića, Žeraldin Prije uplatila je uoči utakmice 1.500 evra na pobedu Sesona. Kasnije je dokazano da je Karabatić nekoliko dana ranije podigao sa svog računa 1.500 evra, a to je ujedno bio jedini iznos koji je podigao u nekoliko nedelja uoči utakmice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP