Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

BINIĆ ODGOVORIO JAMAJČANIMA

I mi Bolta za fudbal imamo!

Autor: V. Nestorović | 14.03.2014 - 20:50:00h | Komentara: 0

Ovo je ozbiljna priča: Jusein Bolt, najbrži čovek na planeti, sasvim je blizu ostvarenja dečačkog sna da zaigra profesionalni fudbal.

Tai či mu pomogao u osvajanju medalje: Emir Bekrić

Tai či mu pomogao u osvajanju medalje: Emir Bekrić | Foto: AP

 „Zlatnu ribicu“ ovaj sprinter je dobio u liku Vinfreda Šafera, selektoru fudbalske reprezentacije Jamajke koji mu je prekjuče poslao i zvaničan poziv: „Bolte, zovem te da igraš za naš nacionalni tim“. Šafer je uzeo u obzir činjenicu da bi Boltu vrhunac atletske karijere mogao da bude na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, pa je spreman da Juseinovu sprintersku pomoć u fudbalskim kopačkama dočeka posle Igara u Brazilu.

Iako je ova priča, svakako, vezana za još jednu marketinšku akciju koja će, ne sumnjamo, dobiti fantastičan odjek, od najavljenog Boltovog oblačenje dresa fudbalske reprezentacije Jamajke, ova selekcija bi mogla da dobije i konkretnu pomoć na terenu. Tog mišljenja je i Dragiša Binić, svojevremeno najbrži fudbaler Jugoslavije, koji je 100 metara mogao da istrči za 10,5 sekundi. Svetski rekord na 100 metara danas je u vlasništvu Bolta, koji je od Binića brži nepunu sekundu (9,58). Ako je vihorni Bina svojevremeno mogao da izluđuje protivničke odbrane, zašto najbrži atletičar na planeti ne bi, takođe, uniosio konfuziju među fudbalerima?

Jusein Bolt sa dresom Mančester Junajteda

Jusein Bolt sa dresom Mančester Junajteda | Foto: ALO!

 - Kod jednog fudbalera sve može da se popravi - tehnika, šut, skok. Sve, osim, brzine! Ona se posebnim treninzima može pojačati maksimalno pet odsto. Dakle, ako je neko brz, brz je, a ako je neko kao Bolt onda je prebrz. Za takvog čoveka i nema posebne odbrane u fudbalu, u bilo kom kolektivnom sportu. Smatram da bi Bolt zaista bio pojačanje za jednu fudbalsku selekciju - rekao je za „Alo!“ Dragiša Binić, bivši osvajač Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom.

Upitavši Binića ko bi od srpskih sportista mogao da parira Boltu na fudbalskom terenu, naš sagovornik je kao iz topa odgovorio:
- Emir Bekrić bi mogao da bude srpska verzija Juseina Bolta. Naročito ako je naš sprinter kao klinac igrao fudbal, a sumnjam da nije. Bekrić je pokazao koliko je brz, a na ostalim fudbalskim detaljima bi moglo s njim da se radi. Prvi savet koji bi dao Emiru, ukoliko bi ga nekad neko pozvao u reprezentaciju bio bi: „Pazi na ofsajd! Ta tvoja brzina lako može da te odvede u nedozvoljenu situaciju“. Verujem da bi se naš šamion snašao. Iskreno, voleo bih da vidim nekad takvu situaciju, makar na nekoj egzibicionoj utakmici. Siguran sam da Bekrića, kao ni Bolta, niko ne bi mogao da zaustavi u naletu ka protivničkom golu - zaključuje Dragiša Binić. 

Bekrić: Igraj Bolte, ja ću još sačekati!

Ako je Bolt zagrejan da obuče fudbalski dres, naš Bekrić nešto i ne razmišlja u tom pravcu.

- Fenomenalno je što Bolt ima želju da se oproba i u nekom drugom sportu. Bilo bi lepo gledati ga kako igra fudbal, a što se mene tiče, još nemam tu želju - rekao je Bekrić. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP