Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

EUFORIJA U DOMU ŠPANOVIĆEVIH POSLE ATLETSKOG ČUDA U MOSKVI:

Ivana: Medalja je za porodicu!

Autor: D. Ostojić | 13.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ivana Španović zlatnim slovima ispisala je istoriju srpske atletike! Trećim mestom na Svetskom prvenstvu u Moskvi u disciplini skok udalj (6,82 metra) osvojila je prvu medalju za našu zemlju na planetarnom takmičenju otkako smo 2006. godine postali samostalna država. Zbog toga smo na nju ponosni svi, a pogotovo roditelji - mama Vesna i tata Ljubiša.

Ivana Španović

Ivana Španović | Foto: Reuters

- Verujte mi, celu noć oka nisam sklopila. Kroz glavu su mi samo prolazile slike moje devojčice, od malih nogu pa sve do sada, kada je osvojila bronzu na SP, koja za mene sija zlatnim sjajem - kao iz topa će i dalje vidno ushićena Vesna Španović.
Iz razgovora sa mama Vesnom zaključili smo da je Ivana samouverena baš na nju.

Prošetala bronzu  ulicama Moskve:  Ivana Španović

Prošetala bronzu ulicama Moskve: Ivana Španović


- I sama sam trenirala atletiku, pa je Ivana nastavila gde je mama stala. Znala sam da će ona svojim radom da stigne do ovog uspeha. Kada je pred osvajanje juniorskog šampionata sveta bila bolesna, pa plakala jer se plašila da neće stići da se pripremi, posavetovala sam je na sledeći način: „Šta je, što plačeš? Jesi li ozdravila? Da li želiš da učestvuješ na tom takmičenju?” Kada mi je odgovorila da želi, ali da se plaši da nema vremena da se spremi, samo sam dodala: „Ustaj onda, briši suze i na trening. Bićeš šampion!” Tako je i bilo...

Ivana Španović

Ivana Španović | Foto: Reuters


Mama Vesna je Ivani prva čestitala veliki uspeh u prestonici Rusije.
- Na moje: „Jeeeee! Bravo, super!”, odgovorila je: „Ovo je za vas”! Posle sam joj objasnila da je medalja samo njena, da je isključivo ona zaslužna za veliki uspeh do kojeg je došla pre svega svojom mentalnom snagom. Inače, mi smo skromna porodica. Kada je bila prvakinja sveta u juniorskoj konkurenciji, komšije u Zrenjaninu su me pitale kako sam normalna, očekujući da se pokondirimo, ali mi smo ostali isti. I sada ćemo nastaviti tako... - zaključuje ponosna mama.

Torta i cveće čekaju lepoticu!

- Spremiću joj tortu i napuniti kuću cvećem. Nemamo običaj da je čekamo na aerodromu, ali jedva čekam da vidim svoju ljubav u porodičnom domu, da je zagrlim i izljubim - zaključuje ponosna mama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP