Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ODE U RIO

Ivana Španović ispunila olimpijsku normu!

Autor: Tanjug | 15.05.2015 - 19:16:00h | Komentara: 0

Rekorderka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović ispunila je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je danas na mitingu Dijamantske lige u Dohi postigla rezultat od 6,76 metara.

Oduvek je  volela sport  u njegovim  najekstremnijim oblicima: Ivana Španović

 Ivana Španović | Foto: Profimedia

Srpska atletičarka imala je samo tri skoka, jedini ispravan bio je od 6,76 metara što je bilo dovoljno za šesto mesto, ali i za cilj nastupa u Dohi.


Španovićeva je već na prvom takmičenju ove sezone ostvarila olimpijsku normu i sada bez pritiska može da se posveti sledećim nastupima.

- Ivana je u drugoj seriji skočila 6,76 i to iz kraćeg zaleta, tako da se kući vraćamo izuzetno zadovoljni. Pošto smo ispunili ono što smo zacrtali, odlučili smo da posle tri pokušaja prekinemo takmičenje zbog manjeg bola u pregibaču kuka leve odrazne noge, koji je Ivana osetila tokom skakanja - izjavio je trener Goran Obradović, a prenosi pres služba srpske atletičarke.
Evropska prvakinja je dodala da je postignuti rezultat iz kratkog zaleta dovoljan pokazatelj da su ona i tim spremno dočekali sezonu.
 - Devojke su odlično skakale, sjajni rezultati, i biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca. Važno je da sam ispunila cilj koji smo imali i sada se vraćam u Srbiju, gde nastavljam da se spremam za miting u Judžinu. To će za mene lično biti najveći izazov, jer branim titulu iz 2014. godine - rekla je Španovićeva.

Na mitingu u Dohi "pljuštali su sjajni rezultati u skoku u dalj.

Pobedila je Amerikanka Tajana Bartoleta sa 6,99 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,95) i Kanađanke Kristabel Netej (6,93).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP