Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

RAGBI

Junior Partizana šampioni Srbije!

Autor: A.O | 08.12.2014 - 11:50:00h | Komentara: 0

Crno-beli momci u finalu bili bolji od vršnjaka RLK Dorćol 24:22.

pp

 Šampioni Srbije i Beograda: Juniori Partizana

Juniori Partizana su ovu godinu završili na isti samo malo riskantiji način na koji su je i započeli. Naime, crno-beli su za vikend nadigrali svoje vršnjake iz Dorćola u borbi za titulu prvaka države - 24:22.

Partizan je pobedom u finalu potvrdio sezonu iz snova, ali je do pehara došao veoma teško. Crno-beli su krenuli ofanzivno, sa dva eseja Branka Čarapića. Kada je Denis Bajrami deset minuta pre kraja prvog dela igre doneo favoritima dvocifrenu prednost delovalo je da će ova utakmica biti završena ubedljivom pobedom ekipe iz Humske. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Dorćol dolazi do svog prvog eseja. Slavlje gostiju je kratko trajalo, Vojinović je brzo uzvratio, postigao je esej u poslednjim trenutcima prvog poluvremena i doneo crno-belima maksimalnih 14 poena prednosti.

Posle pauze Partizanovi momci su ušli na teren primetno opušteniji i odmah su bili kažnjenin sa dva eseja. Gosti su bili blizu i trećeg eseja posle šuta sa centra, ali su se crno-beli probudili i naterali protivnike na grešku u napadu, što su odmah i iskoristili esejem Denisa Bajramija, a Vladimir Milutinović drugi put uspešno poentira uprkos vetrovitom vremenu. Gosti su se znatno popravili u odbrani, pa crno-beli do kraja utakmice nisu imali specijalnih šansi. U finiš susreta ušlo se još jednim esejem za gostujuću ekipu i prvi put ispod stativa, što je omogućilo šuteru iste ekipe da postigne jedini gol. Do kraja utakmice Dorćol je uspeo da postigne još jedan esej, preko igrača sa krila koji je položio loptu u sam korner. Gosti su opet bili neprecizni sa distance, pa je ostalo 24:22 za domaće

Tako je Partizan i četvrti put postao šampion Srbije u isto toliko juniorskih sezona, u godini u kojoj su osvojili „duple krune“ u Beogradu. Pehar kapitenu Partizana, Kosti Stojkoviću, predao je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije, Predrag Pantić.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP