Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

JOVICA CVETKOVIĆ ZA ALO! O DEBAKLU RUKOMETAŠA:

Ko guske u magli!

Autor: M. Zdravković | 18.01.2014 - 23:00:00h | Komentara: 1

Opet je muška rukometna reprezentacija jedno veliko takmičenje završila i pre nego što se zahuktalo. Razočaranje posle Evropskog prvenstva u Danskoj među našim ljubiteljima rukometa je veliko i utisak je da su krupne promene neophodne ako želimo da nam ovaj sport ponovo donese neku medalju u skorijoj budućnosti.

Jovica Cvetković

Jovica Cvetković | Foto: AP

- Neko će reći da ne možemo ništa da napravimo ako nismo domaćini, ali nije baš tako. Imamo dobru reprezentaciju sa kojom se loše radi i koja ne može da postigne rezultat ako iz korena ne promeni način razmišljanja na terenu i filozofiju igre - ističe u razgovoru za „Alo!” legendarni Jovica Cvetković.
Proslavljeni rukometaš zna u čemu smo grešili...


- Jedino mi igramo teretni rukomet i lutamo kao guske u magli! U našoj igri nema brzine, nema kontri ni polukontri, a bez toga danas u vrhunskom rukometu ne možete da postignete rezultat. Da se razumemo, imamo mi sasvim dobar tim, ali je selektor dosta grešio u proteklim mečevima. Ne možeš jednog Rnića, koji je bek svetske klase, da držiš tri utakmice na klupi. Zato i nema rezultata. Imamo i sjajnog Momira Ilića, koga ne smemo da se odreknemo, iako ima 34 godine, pa i Vujina ili Rastka Stojkovića, jednog od najboljih pivotmena na svetu. Takav tim je mogao i morao više, posebno posle onog srebra u Beogradu. Morali smo na svakom sledećem takmičenju da se borimo za medalju i bilo bi tako da su ti igrači bili dobro vođeni.

„Orlovi“ mu ništa nisu mogli: Nikola Karabatić

„Orlovi“ mu ništa nisu mogli: Nikola Karabatić | Foto: FoNet

Struka je, prema Cveletovom mišljenju, jedini problem ovog tima.
- Moramo da budemo strpljivi i da radimo više. Da poboljšamo struku, koja je dotakla dno. Više ne štancujemo ni mlade igrače kao nekada. Eto, dok se pojavi povremeno poneko krilo kao Radivojević ili Ilić, nekog novog mladog beka nema ni za lek. Ugledajmo se na druge, na Francuze, pa i na Hrvate, zašto da ne, ljudi su konstantno u vrhu - savetuje legenda srpskog rukometa.

„ORLOVI” SLETELI U SURČIN
Matić: Očekivao sam više od svog tima!

Rukometna reprezentacija Srbije vratila se juče iz Danske sa Evropskog prvenstva na kojem je doživela debakl.
- Za mene je ovo veliko razočaranje, mnogo sam očekivao i verovao. Izgubljena utakmica protiv Rusije donela je preokret. Dve pogrešne izmene skupo su nas koštale. Pokušali smo da se izvučemo protiv Francuske, ali nije uspelo. Verovao sam do kraja u najiskusnije igrače. Moja greška je što nisam rotirao i dao šansu momcima iz drugog plana. Posle svega, treba dobro analizirati i potražiti najbolje rešenje - istakao je Vladan Matić.

Poslednji komentari
  • džangrizalo Vreme: 19.01.2014 11:48h

    Lepo su se odmah žalili na loš smeštaj, a vi niste reagovali i sada vam oni krivi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP