Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

CRNO-BELI RUKOMETAŠI GOSTOVALI U PADINSKOJ SKELI

Marko, dođi i ti u zatvor!

Autor: V. Nestorović | 01.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Na prvi pogled gostovanje iz najstrašnijih košmara. Rukometaši Partizana suočili su se juče sa dva reda bodljikave žice, naoružanim stražarima i visokim zidovima, a kada su prošli pomenute prepreke, na terenu ih je čekala ekipa momaka koji iza sebe imaju nekoliko desetina godina robije.

Marko Nikolić

Marko Nikolić | Foto: Nenad Mihajlović

Ali, umesto namrštenih faca, osmesi na licima osuđenika u Padinskoj Skeli, jer su crno-beli došli kako bi odigrali revijalni meč u sklopu programa Ministarstva pravde i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija „Nema života bez sporta“.


Cilj ovog programa je da osuđena lica uz pomoć trenera i igrača Partizana usvoje pravila rukometa, suštinske principe fer-plej igre i nenasilnog rešavanja konflikata, a među osuđenicima koji su dočekali igrače Partizana bio je i Đorđe Slavković, koji je osuđen na 35 godina zatvora kao pripadnik zemunskog klana.

Đorđe Slavković bi voleo da naredni meč bude fudbalski

Đorđe Slavković bi voleo da naredni meč bude fudbalski | Foto: RAS


- Bila mi je čast i zadovoljstvo da igram sa prvim timom Partizana. Voleo bih da se ovakve akcije češće dešavaju, a eto možda sledeći put da dođu i fudbaleri Partizana, koje s klupe predvodi moj bivši komšija Marko Nikolić, s kojim sam išao i u školu. To bi bilo sjajno - rekao je Slavković.

Igrači Partizana su već odradili nekoliko treninga u Kazneno-popravnom zavodu, a sada je usledila i utakmica između domaćih u belim dresovima, pojačanih sa par rukometaša crno-belih, i gostiju u žutim markerima. I bilo je tu atraktivnih poteza, “cepelina”, neočekivanih golova, a moramo da priznamo i domaćinskog suđenja, tako da je meč završen nerešenim rezultatom - 16:16, a posle boljeg izvođenja sedmereca slavili su ipak gosti. Prema rečima levog krila Partizana Vanje Ilića ovo je nešto što bi trebalo definitivno ponoviti.

Uvek pod budim  okom stražara

Uvek pod budim okom stražara | Foto: RAS


- Ovo je sjajna akcija i drago mi je što smo mogli da učestvujemo u ovako nečemu. Ovde smo već bili nekoliko puta i odradili smo nekoliko treninga. Mislim da smo svi uživali u ovom meču - rekao je Ilić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP