Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ALO! SPRINT PREDSTAVLJA MILICU AVRAMOVIĆ, BOKSERSKO ČUDO:

Mili dinamit lema po Švedskoj!

Autor: M. Grujić | 03.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 3

U Srbiji boks je odavno na marginama sporta. Slaba ulaganja i još slabija težnja za popularizacijom “plemenite veštine” učinili su svoje, pa o uspesima u boksu sve slabije čitamo. Ipak, svetlo na kraju tunela počelo je da se nazire, i to ni manje ni više nego u liku jedne petnaestogodišnje devojčice - Milice Avramović!

Milica Avramović

Milica Avramović

Poreklom sa Kosova, iz opštine Leposavić, Milica je 2002. morala sa porodicom da se preseli u Švedsku, u Halmštad, gde i danas živi. Ljubav prema boksu počela je da gaji pre četiri godine, kada je izrasla u najmlađu šampionku u bokserskoj istoriji u Halmštadu. Zbog toga joj predviđaju da će do kraja godine boksovati za reprezentaciju Švedske.


Sanja meč  za Srbiju:  Miličina  kolekcija  pehara

Sanja meč za Srbiju: Miličina kolekcija pehara

Redakcija “Alo!” je zato ovim putem odlučila da apeluje Bokserskom savezu Srbije da ne dozvoli da izgubi ovakav nebrušeni dijamant, pošto nam je Miličina mama otkrila da njena ćerka nema nikakvu dilemu pod čijom zastavom bi želela da boksuje.


Miličina mama  Dragana kaže da  dečaci u školi nemaju  razloga za strah, jer  Milica svoje veštine  nikada ne pokazuje  izvan ri

Miličina mama Dragana kaže da dečaci u školi nemaju razloga za strah, jer Milica svoje veštine nikada ne pokazuje izvan ringa

- Milica je svesna svog porekla i divi mu se. Ljudi iz Bokserskog saveza Srbije još nisu stupili u kontakt sa njom, ali ima vremena za to. Kada dođe vreme, sigurno će boksovati pod zastavom rodne Srbije - otkriva nam mama Dragana.


Milica Avramović

Milica Avramović

Mili, kako je zovu u Švedskoj, prošle godine je osvojila zlatnu medalju i pehar za najbolju diplomsku bokserku na jednom od najvećih evropskih turnira za dame pod nazivom “Golden girl championship”. Nedelju dana posle završenog turnira u kategoriji do 60 kilograma postala je i prvakinja Švedske. Iako joj je tek 15 godina, od ove sezone se već nadmeće u juniorskoj kategoriji.


Milica Avramović

Milica Avramović

- Inspiraciju prema boksu dobila je od brata i rođake. Kao i svakim roditeljima moramo priznati da nam nije lako kada je Milica u ringu, ali nikada nismo hteli da je odgovorimo od toga. Smatramo da je boks jedan jako dobar sport iz kojeg može jako mnogo da se nauči. Često mi je žao Miličinih protivnica, ali u ringu može biti samo jedan pobednik - iskrena je u razgovoru sa nama majka talentovane bokserke.


Iako trenira šest puta nedeljno, Milica je odličan đak i stiže da završi sve obaveze. Dečaci u školi, ipak, ne strepe od nje.

Flojd Mejveder

Flojd Mejveder

- Trenira od ujutru u šest, pa posle ide direktno u školu. Dečaci u školi nemaju razloga za strah, jer Milica svoje veštine nikada ne pokazuje izvan ringa - zaključila je majka bokserskog čuda iz Halmštada.

Želi da boksuje kao Mejveder!


Kao i svaka sportistkinja, Milica ima svoje idole. Najveći je svakako Flojd Mejveder, osmostruki neporaženi šampion u pet svetskih divizija. Srpsku tinejdžerku za sada upoređuju sa Kejti Tejlor iz Irske, osvajačicom zlatne olimpijske medalje u Londonu.

Poslednji komentari
  • Kerber Vreme: 03.02.2014 09:24h

    Ako je luda nek se vrati u Srbiju! Odavde treba bezati i ne osvrtati se! :D

  • boris Vreme: 03.02.2014 13:24h

    a,da li je pametno da se bije?

  • zox Vreme: 03.02.2014 17:31h

    izgovara se a i pise HALMSTAD

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP