Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SAŠA BOŠKOVIĆ, SELEKTOR RUKOMETAŠICA, PONOSAN NA SVOJE IZABRANICE:

Moje devojke imaju m*da za zlatnu medalju!

Autor: d. Ostojić | 20.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rukometašice Srbije večeras (18, RTS) biju bitku sa Poljakinjama za finale Svetskog prvenstva. Posle sjajne pobede nad Norvežankama, jednom od najboljih selekcija koje je svet ikada imao, samo zlatna medalja dolazi u obzir, pa iako respektuju Poljakinje, selektor Saša Bošković i njegove izabranice veruju da imaju m*da da osvoje i zlatnu medalju!

Samo hrabro,  devojke

Samo hrabro, devojke | Foto: Marko Metlaš

Dok se sa Biljanom Filipović slikao pored Deda Mraza u bazi u Kovilovu, pitali smo Saju da li je realno da se oiktimo baš najsjajnijim odličjem.


- Sigurno! - kao iz topa će Bošković, a onda sam nastavlja:
- Vidite, ja znam ove devojke u dušu. Kada sam govorio da idemo na medalju, niko mi nije verovao. Sada mislim da možemo i do zlata.

Za 300 kinti do novog rekorda!


Rukometni savez Srbije (RSS) uspeo je da se dogovori sa Svetskom rukometnom federacijom (IHF) i dobije dodatni popust na cenu karata za polufinalne utakmice koje će se igrati večeras u „Kombank areni“. Tako će cene ulaznica za obe utakmice biti 300, umesto planiranih 600 dinara. Zbog toga se svi u našem timu nadaju da će biti oboren svetski rekord po poseti na mečevima rukometašica, postavljen baš protiv Norvežanki prekjuče - 16.028 gledalaca.
Utakmica između Srbije i Poljske počinje u 18, dok će drugi polufinalni meč Brazil-Danska biti odigran od 20.45.

Respektujemo Poljakinje, naravno, nisu slučajno među četiri najbolja tima na planeti, ali stvarno ne vidim zašto mi ne bismo igrali u „Kombank areni“ u nedelju od 17.15, a potom se radovali sa bar 20.000 naših, a najboljih navijača na svetu!

Dakle, Saša puca od optimizma. Preneo je tu pozitivnu energiju i na svoje igračice. Tokom poslednjeg tajm-auta protiv Norvežanki motivisao ih je sa: „Nemaju m*da da šutiraju spolja“, i tako je zaista i bilo. Nismo odoleli juče da ga ne pitamo: „A da li naše igračice imaju m*da za zlatnu medalju?“

- Ha-ha... Morali ste vi to da čujete! Prvo: nisam hteo da uvredim Norvežanke tom izjavom, odmah to da razjasnimo. To nije bilo u kontekstu neke psovke ili pogrdnih reči, nego kao slikovito objašnjavanje situacije na terenu i na taj način motivisanje mojih devojaka da izdrže do kraja.
A što se tiče vašeg pitanja - ne da imaju m*da, nego su to najkarakternije osobe koje poznajem, najjače psihički, veliki ljudi, izvrsne majke... - u dahu priča Bošković, a sa lica mu ne silazi osmeh zbog ponosa na ono što je već sada uradio sa devojkama.

Saša Bošković i  Biljana Filipović

Saša Bošković i Biljana Filipović | Foto: Marko Metlaš


A onda smo Biljani Filipović rekli šta nam je rekao selektor... I od nje osmeh, pa:
- Šta reći, osim - selektor je u pravu! Kada sam krenula na taj meč protiv Norvežanki, pogledala sam u ovu sobu u Kovilovu i rekla cimerki Jeleni Popović da pobeđujemo, da ostajemo na okupu do nedelje, sigurno. Tako je i bilo...

A šta sada osećaš?!
- Neću da pretim, ali možemo do medalje, one najsjajnije. Stvarno smo jake i imamo petlju kao muškarci - zaključuje uvek vedra Biljana.
Samo napred, devojke, pokažite večeras to što imate!

KATARINA TOMAŠEVIĆ: Čekamo Miroslava Ilića na finalu!


„Ministarka“ odbrane, golman Katarina Tomašević, juče ujutru jedva je gledala na oči. Po sopstvenom priznanju celu noć su ona i njene drugarice slavile pobedu nad Norvežankama.
- Joj... Jedva čekam da odete vi, da odradimo trening, pa da se naspavam - kroz smeh nam se obratila Katarina.
- Gledali smo snimak odmah sinoć, a potom nazdravile uz bezalkoholni šampanjac i slavile uz pesmu Miroslava Ilića: „Ova noć ima čudnu moć“. Nadamo se da će biti s nama u finalu u „Areni“, pa ako bog da, da proslavimo i zlatnu medalju uz njegovu pesmu koja je postala naša himna!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP