Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

HRVATI SE HVALE

Najbolji sportista Srbije je naš!

Autor: Večernji list | 26.02.2015 - 18:40:00h | Komentara: 2

“Večernji list” “prisvojio” našeg rvača i svetskog šampiona Davora Štefaneka.

Davor Štefanek

On je ipak naš!: Davor Štefanek | Foto: Profimedia.rs

Izbor za najboljeg sportistu Srbije šokirao je Hrvate. Po njima, tačnije u tekstu “Večernjeg lista”, dogodilo se čudo jer je osvajač Vimbldona, Novak Djoković prepustio titulu rvaču Davoru Štefaneku. Ugledni dnevnik pravi paralelu sa njihovim izborom kada je Ivica Kostelić sa olimpijskim srebrom dobio prednost u odnosu na Čilića koji je trijumfovao na US Openu. 
- Izbor postoji već 58 godina, sportistu godine biraju bivši najbolji sportisti Srbije. Đoković je meni dao tri boda, a sebi jedan. Na kraju sam pobedio ispred njega upravo za ta dva boda. Meni je taj trijumf bio isto vredan kao i titula prvaka sveta - rekao je Davor Štefanek, aktuleni svetski šampion u grčko-rimskom stilu do 66 kg za “Večernj list”.

a

Davor Štefanek na dočeku posle osvajanja svetskog zlata

Hrvatske kolege su iskoritile priliku da se bave i njegovim poreklom. Na neki način tokom celog teksta provlači se činjenica da je Hrvat najbolji sportista Srbije.
- Moj otac Damir je Hrvat, ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo. Moj deda je imao puno rodbine u Hrvatskoj. On i baka su te 1959. godine otišli u posetu robdini u Bjelovar. Neočekivano bakini trudovi su počeli mesec dana ranije, pa se tata rodio u Bjelovaru - izjavio je Štefanek.
Hrvate je interesovalo i da li može da se živi od rvanja.
- Pre samo godinu dana sam hteo da ostavim ovaj sport. Sada ne mogu da se žalim, imam više prihoda. Skupi se tu mesečno 1500 do 2000 evra. Sportovi sa loptom su danas precenjeni - završava priču Štefanek.  
Na kraju, možda i nije baš korektno osvajača medalje za našu zemlju na osnovu ove priče nazvati Hrvatom.

Davor Štefanek

U akciji: Davor Štefanek | Foto: Profimedia.rs

Poslednji komentari
  • Robert Vreme: 26.02.2015 19:11h

    Građanin Srbije ukojoj je rođen i odrastao,brani boje srbije i tu ništa nije sporno.Po narodnosti je Hrvat i to je ok ima u Vojvodini mnogo narodnosti i svi žive lepo izmešani i vole jedni druge sada su već u svakoj osobi po 4-5 nacija od babe,dede,mame tate itd i svima je dobro barem sa te strane je lepo u vojvodini i lep primer za ceo svet.Eto i u Hrvatskoj ima srba kao Vlado kalember,Boris Novković,Nives Celzijus itd pa vole Hrvatsku i osećaju je svojom domovinom to je ljudski i normalno.

  • 2KD Vreme: 27.02.2015 00:22h

    Pre svega covek,zatim sve ostalo srbin ,madjar, hrvat ili sta vec kad to shvatimo nece nam biti kraja,Svaka cast momku,a i Noletu sto je momku pruzio priliku da ispliva medju precenjenim sportovima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP