Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

MAJKA NORVEŠKOG OLIMPIJCA ODREKLA SE SINA ZBOG 13. MESTA

Najgori si, idi kući!

Autor: M. G. | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Važno je učestvovati”, olimpijski moto,očigledno ne prihvataju svi sa istom lakoćom. Naravno da postoje sportisti koji trijumf stavljaju ispred svega, ali kada se majka jednog norveškog takmičara skoro pa odrekla sina uživo u programu zato što je završio na 13. mestu kros-kantrija na stazi u Sočiju, onda je jasno kuda ide ovaj svet.

Martin Johnrsud Sundbi u disciplini 15 kilometara klasik završio je na 13. poziciji od čak 91 takmičara.

- Najgori si Norvežanin! Treba da ideš kući. Ma vidite vi samo ovo, nema nikakve šanse - rekla je razočarana majka Gro Juhnsrud Langsled, pa je pokušala da se izvuče i ublaži sopstvene reči.

- Nije on baš toliko loš kao što je ovaj nastup pokazao. Ovo mu je najgora trka u 2014 - rekla je ona.

Za početak, redakcija „Alo!“ bi preporučila pomenutoj Norvežanki da se ugleda na roditelje srpske olimpijke Ivane Kovačević, koja je u Sočiju na skijaškom trčanju u disciplini klasik na 10 kilometara zauzela poslednje mesto od 75 takmičarki.

- Mi smo uvek uz naše dete i takva izjava zaista deluje ružno kada se gleda sa naše strane. Razumem da je to u Norveškoj državni sport, ali svaki rezultat je vredan pomena, a kamoli 13. mesto na Olimpijskim igrama - započinje razgovor za „Alo!“ Draženka Kovačević, majka mlade olimpijke.

- Naša Ivana je sa 19 godina postigla uspeh i otišla u Soči, a zna se da se u njenoj disciplini vrhunac karijere dostiže tek između 25 i 30 godina. Treba reći i da klasik nije njena disciplina, već slobodan stil, a ona je svojom upornošću izdržala tu trku do kraja i učinila nas preponosnim. Ona je morala da pozajmi opremu od jednog zlatiborskog kluba, pa vam je jasno sa čim se sve suočavala - otkriva ponosna majka za „Alo!“.

Ona je tatino i  mamino zlato: Ivana Kovačević  bila je 75. u Sočiju

Ona je tatino i mamino zlato: Ivana Kovačević bila je 75. u Sočiju | Foto: FoNet

Apel skijaškom savezu
 

O budućim dometima Ivane Kovačević, majka naše olimpijke nije želela previše da priča, ali je ovim putem poslala i javni apel Skijaškom savezu Srbije.
- Zaista mislim da Ivana uz malo veća ulaganja Saveza može da ostvari bolje rezultate, znam koliki je potencijal u njoj, ali ne govorim to zato što je naše dete. Mi smo veoma zahvalni Olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta, ali Savez treba da uloži malo više sredstava u pojedince, a ne samo u ekipne sportove. Mi inače živimo u Sokocu, a trenira je otac, i za svaki trening moraju da putuju po 45 kilometara do Jahorine. Veoma je težak i skup sport, ali smo sve izneli i ne žalimo ni za čime pošto smo izuzetno ponosni - zaključila je mama Draženka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP