Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

OTVORENO

Nataša Janić: Ili za
Srbiju, ili ne veslam!

Autor: Dražen Ostojić | 29.10.2012 - 20:44:00h | Komentara: 0

Nataša Janić, trofejna kajakašica, još jednom je izjavila da želi da vesla samo za Srbiju! "Ili ću dobiti dozvolu da se takmičim za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođena, ili ću pauzirati dve godine", izjavila je ona.

Nataša Janić veslačica

Voli samo Srbiju: Nataša Janić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vest da bi trofejna kajašica Nataša Janić (30) mogla da vesla za Srbiju podigla je krajem leta veliku prašinu. Kako i ne bi, kada je od 2000. godine i Igara u Sidneju pod mađarskom zastavom osvojila tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu olimpijsku medalju. Pored toga okitila se i sa 22 medalje na svetskim prvenstvima (18 zlatnih). Nataša je u međuvremenu od mađarskog Saveza zatražila ispisnicu, ali su je oni uslovili, tražeći za taj dokument 150.000 evra do 31. oktobra.
- Šta god da kažem na drugi način se pojavi u medijima. Rekla sam šta želim i žao mi je što su Mađari postupili kako su postupili... Moja odluka je da veslam za Srbiju - izjavila je Nataša za Radio-televiziju Srbije.
U međuvremenu je u medijima osvanula i priča da su Bugari stupili u kontakt sa mađarskim savezom za kajak-kanu i da su sada oni bliži angažmanu slavne kanuistkinje.
- Priča o odlasku u Bugarsku je varijacija koju su Mađari izmislili. Mnogo laži se pojavilo u medijima - dodala je Nataša.
Dakle, rok za odluku joj ističe 31. oktobra. Ipak, Janićeva nema dilemu kako će postupiti ako do tada ne dobije ispisnicu.
- Nisu se Mađari stavili u moju situaciju, nisu mislili o tome kako je meni. Volim da provodim vreme u Srbiji, tu mi je i majka, zaista ne razumem takvo ponašanje... Nemam loše mišljenje o mađarskom narodu. Ponavljam, ili ću dobiti dozvolu da se takmičim za Srbiju ili ću pauzirati dve godine - kategorična je Nataša.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP