Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

MAĐARI TRAŽE 150.000 EVRA

Nataša Janić vesla za Bugarsku! Čavić: Neka vesla za Katar!

Autor: S. R. | 26.10.2012 - 19:14:00h | Komentara: 0

Zbog pravnih peripetija na relaciji Kajakaški savez Srbije – KS Mađarske, trostruka olimpijska šampionka Nataša Janić odlučila je da vesla za Bugarsku, umesto za Srbiju kako je pre nekoliko nedelja najavila.

Nataša Janić i Adrijan Dušev

Nataša Janić i Adrijan Dušev

Razlog za takvu odluku Janićeve leži u činjenici da Mađari traže kompenzaciju u iznosu od 150.000 evra od srpske strane, koja nema novca da to ispuni, pa je Nataša linijom manjeg otpora odlučila da vesla za Bugarsku, zemlju svog supruga.

Višacki: Novac se nije pominjao!
Generalni sekretar OKS-a  Đorđe Višacki, rekao je da na sastanku sa mađarskim kolegama novac nije bio tema razgovora.
- Na sastanku sa predstavnicima kajakaških saveza Mađarske i Srbije novac za transfer uopšte nije bio tema. Nataša je slobodni građanin sa dvojnim državljanstvom i ima svako pravo da bira da se takmiči za Srbiju. Kako je 2001. imala potrebu i odlučila da ode iz naše zemlje i da vesla za Mađarsku, danas ima želju da napusti Mađarsku i vrati se u Srbiju. Kao ni tada, ni danas ne vidimo osnov za razgovor na temu.

„Samo nekoliko minuta pre vašeg poziva razgovarao sam sa Natašom. Rekla mi je da će veslati za Bugarsku, jer joj to omogućuje brak sa bugarskim veslačem Adrijanom Duševim“, izjavio je sekretar Kajakaškog saveza Mađarske Atila Abraham za „Blic“.

Ukoliko pak Nataša ostane čvrsta u nameri da nastupa pod srpskom zastavom, prema pravilima moraće da sačeka dve godine pre nego li sedne u srpski kajak.
„Smatramo da na to kao Savez imamo pravo. Odlučili smo da srpskom savezu damo rok do 31. oktobra. Nas ne zanima ko će taj novac uplatiti. Ako se to ne dogodi, poslaćemo dopis u Međunarodnu kajakašku federaciju i tražiti striktnu primenu pravila da kajakaš ne može da vesla za drugu zemlju bez odobrenja saveza iz koga dolazi. Nećemo odstupiti od zahteva ni sniziti iznos“, kategoričan je bio Abraham.

Svoje viđenje celog slučaja izneo je i najbolji srpski plivač svih vremena, novop3ečeni penzioner Milorad Čavić.

"Neverovatna sapunica oko Nataše Janić! Za neke ljude, zastava je potpuno nebitna, a kada već nije lojalna nikome, zašto ne bi veslala za Katar? U Italiji kažu: ’Menjaju se devojke, klub nikad’. A kao profesionalni sportista, kada moraš, slobodno promeni klub, a državu biraj jednom zauvek", napisao je Čavić na "tviteru".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP