Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

MAMA ANA STJEPANOVIĆ ZA ALO! OTKRIVA KAKO JE PLIVAČKI ŠAMPION DOBIO IME:

Nazvali smo ga Velimir, da bi prestao rat!

Autor: M. Zdravković | 20.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Zlato našeg plivača Velimira Stjepanovića (21) na Evropskom prvenstvu u Berlinu u konkurenciji 400 metara slobodno zadivilo je mnoge ljude širom sveta, koji ne prestaju da navijaju za Velju, sa željom da i narednih dana podari Srbiji još koju medalju, za šta ima realne šanse.

Veruje da može do  još koje medalje:  Velimir Stjepanović

Veruje da može do još koje medalje: Velimir Stjepanović | Foto: Profimedia

Nismo mogli juče da razgovaramo direktno sa Veljom, koji je kasno sinoć nastupio i u polufinalu u konkurenciji 200 metara slobodno, ali nam je zato njegova ljubazna mama prenela poslednje utiske iz Nemačke.


- Upravo smo se vratili sa kvalifikacija, videli ste da smo prošli dalje. Velimir ima zakazane tretmane i masaže, nalazi se na oporavku i mora da ostane fokusiran na takmičenje. Nemojmo sada da ga ometamo, dok se relaksira - ljubazno nas je zamolila njegova mama Ana Stjepanović.
Poštujući njenu molbu, upitali smo je, najpre, za utiske sina posle zlata osvojenog u ponedeljak uveče.

- Nismo imali mnogo vremena da pričamo s njim, jer je nakon medalje morao odmah na doping kontrolu. Videli smo ga tek posle večere i rekao nam je da je zadovoljan kako je plivao i da oseća da bi mogao da osvoji još neko odličje. Dao je sve od sebe, a posle jutarnje trke u ponedeljak rekao mi je: „Mama, imam osećaj da ću da pobedim večeras“ - otkriva Ana u razgovoru za „Alo!“.

Ponosna na sina:  Ana Stjepanović

Ponosna na sina: Ana Stjepanović


- Kako biste vi jednom rečju opisali ovo zlato?
- Nestvarno!

- A kako ste doživeli trku?
- Mnogo se brzo sve izedešavalo, verujte mi. Moj suprug Milan i ja samo se pogledali jednom, a Velja je dobro startovao, bio je brz. Potom, kada smo se drugi put onako u čudu pogledali, bio je prvi na cilju. Bili smo oboje van sebe, ali osećali smo da će da pobedi, jer je već u kvalifikacijama bio brži od favorita D’Ariđa i Bidermana.

- Vidimo da držite do priprema vašeg sina. Kako se Velja hrani?
- Velimir isklučivo jede ono što mu ja spremim kod kuće. Uglavnom mu pripremam srpsku hranu koja mora da bude spremljena na zdrav način, jer je on sportista koji se bori za medalje. Naravno, voli ponekad da pojede i malo težu hranu, recimo, obožava jagnjetinu pod sačem, ali je u proteklih mesec dana, dok se pripremao u Beogradu, jeo isključivo pastu i rižu. Dozvoli sebi ponekad i po koje piće, kao što je rakijica, ali nikako ne preteruje sa alkoholom.

- U nekim medijima se pojavila priča da je na Veljinu odluku da pliva za Srbiju dosta uticao i deda koji živi nadomak Bijeljine?
- Mediji to uvek malo prenaduvaju. Velimir je odrastao sa mnom i sa mojim mužem u Abu Dabiju. Sa dedom je provodio vreme jedino kada smo preko leta određeni period boravili u Čengićima kod Bijeljine. Jeste ga i njegov deda po ocu Veljko vaspitavao, ali smo moj muž Milan i ja, ipak, više uticali na razvoj i vaspitanje našeg sina.

- A je li njegovo ime Velimir izvedeno iz dedinog Veljko?
- Ne. Kada sam bila trudna i rodila ga, 1993. godine, na prostorima odakle smo moj suprug i ja, u Bosni, vodio se rat. Iako smo živeli daleko odatle, tamo u u Emiratima smo stalno slušali vesti i sve što smo želeli je bilo da zavlada mir. Zato smo odlučili da ga nazovemo Velimir, kako bi mir što pre nastao na našim prostorima i kako bi ljudi mogli ponovo normalno da žive - otkriva nam Ana Stjepanović, majka evropskog plivačkog šampiona.

„Srbijo, budi i danas uz mog sina!“


Velimira Stjepanovića danas očekuje njegova dispilina 200 metara delfin.
- Danas ga očekuje težak dan, danas je važno. Pre podne idemo u kvalifikacije, dok je uveče na programu polufinale. Držite nam palčeve svi u Srbiji, da se domognemo finala i probamo da donesemo još jednu medalju - poručuje Ana.

Poslednji komentari
  • Дане С. Vreme: 20.08.2014 08:54h

    Браво, браво, браво!!! Да неко буде први у било ком спорту у својој општини, у својој држави је много, а бити први Европи то је нешто ИЗВАНРЕДНО. Све је то лепо, али не запостави школу, школа је важна за после каријере, за живот, мислим да ти можеш обоје. Срећно и у нове победе!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP