Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

PONOVO SA NAMA

Ne želim pare, obogatiću Srbiju!

Autor: S. Vrakela | 05.10.2012 - 01:18:00h | Komentara: 0

Ima nade za srpski sport! To najbolje potvrđuje povratak Nataše Janić pod zastavu zemlje iz koje je otišla pre 11 godina i za to vreme tri puta komšijama Mađarima podarila zlatnu olimpijsku medalju.

Nataša sa suprugom Adrijanom

Nataša sa suprugom Adrijanom | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ukoliko samo delić svojih uspeha iz prošlosti ponovi u srpskom kajaku, njen povratak biće pun pogodak. U veoma emotivnom obraćanju domaćoj javnosti, Nataša je istakla da joj je velika čast što će nastupati ponovo za Srbiju i da se nada dobrim rezultatima, počev od Evropskog prvenstva naredne godine.


Nataša: I Kristijan će veslati za Srbiju


- Muž Adrijan će raditi kao trener u Srbiji, najverovatnije u Zemunu, dok će njegov sin Kristijan, koji je i moj sin, veslati za Srbiju. Moj pastorak je prošle godine osvojio tri zlatne medalje u Mađarskoj u konkurenciji do 23 godine, a i u seniorskoj konkurenciji ima jedno zlato. To govori da se radi o ozbiljnom sportisti - rekla je Nataša.

- Prvi kontakt sa Olimpijskim komitetom Srbije ostvaren je po završetku Igara u Londonu. Tada sam se srela sa predsednikom OKS-a Vladom Divcem, koji me je uverio da stvari u našoj zemlji po pitanju sporta stoje dosta bolje. Odluka nije bila laka, ali želja da se vratim svojoj zemlji je presudila - rekla je Janićeva.

Iako su uslovi treniranja u Mađarskoj i dalje na mnogo višem nivou od našeg, i naši susedi se suočavaju sa odlaskom istaknutih sportista. Natašin povratak u Srbiju mogao bi biti dobar signal za ostale sportiste koji su otišli ili planiraju da nastupe pod drugom zastavom.

Pojačanje pred Rio: Vlade Divac i Nataša Janić

Pojačanje pred Rio: Vlade Divac i Nataša Janić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Mađari su izgubili nekoliko kajakašica koje su otišle u Austriju ili kao ja u Srbiju. Zašto je to tako, teško je reći, mislim da jaka konkurencija ima neke veze s tim. Moja odluka da se vratim u Srbiju nije motivisana novcem, odavno sam htela da se vratim. A kažem, dobro je baviti se sportom u Mađarskoj.

Divac: kandidovaću se za novi mandat


- Nataša je simbol vrhunskog sportiste. Razlog njenog povratka je konačno dobra situacija u našem savezu, jer se naši sportovi razvijaju u odličnom pravcu, a ovom prilikom bih i dodao da ću se ponovo kandidovati na mesto predsednika OKS-a - rekao je Divac.

Trostruka sam olimpijska prvakinja i imam penziju u Mađarskoj, koja će krenuti kada napunim 35 godina. Kao kada sam odlazila, tako i sada, tražila sam samo minimum uslova za treniranje, mada nije mi problem da veslam i u žabokrečini. Kako sada stvari stoje, još neko vreme ću biti u Segedinu, a posle se selim u Bačku Palanku, gde ću i trenirati.
Da li ću nastupati u Rio de Žaneiru, nije lako sada reći, jer imamo još četiri godine do tada, ali sigurno je da ću već sledeće godine učestvovati na EP i, nadam se, osvojiti neku medalju - zaključila je Janićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP