Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

LEGENDA!

Nikola Grbić novi selektor Srbije

Autor: Beta | 03.02.2015 - 16:45:00h | Komentara: 0

Nikola Grbić je novi selektor odbojkaške reprezentacije Srbije!

Preuzeo Peruđu:  Nikola Grbić

Preuzeo Srbiju: Nikola Grbić | Foto: Goran Srdanov

 
Proslavljeni reprezentativac rekao je danas da mu je čast što je imenovan na tu funkciju i dodao da će pokušati da svoju filozofiju igre prenese i na igrače.
"Naravno da sam izuzetno zadovoljan pozivom da preuzmem kormilo reprezentacije. Bavim se trenerskim poslom samo četiri meseca i mislim da je ovo izuzetno velika čast nakon tako kratko provedenog vremena na klupi jednog kluba", rekao je Grbić.
Nikola Grbić koji je danas imenovan za selektora, prošle godine je igračku karijeru završio osvajanjem titule prvaka Rusije sa Zenitom iz Kazanja, a potom je bio trener Sir Sejfti Perudje, vicešampiona Italije.
"Čovek se uči dok je živ. Ja sam na početku nove karijere i sigurno da imam još dosta stvari da naučim. Imao sam dugu karijeru i za ovo kratko vreme koliko se bavim ovim poslom shvatio sam da su to dve vrlo različite stvari i da je moja percepcija stvari kao igrača bila suviše sužena u odnosu na ono što jedan trener treba da vidi", kazao je on.
Grbić je istakao da je imao sreću da kroz igračku karijeru upozna mnogo trebera koji su spremni da mu pomognu savetima.
"Mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka", dodao je Grbić.
Grbić se od reprezentacije Srbije oprostio 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Rimu kada je ona osvojila bronzanu medalju, a on proglašen za najboljeg tehničara tog takmičenja.
Neki od igrača sa kojima je igrao na tom šampionatu sveta su i dalje u reprezentaciji, a Grbić smatra da to može da bude samo prednost.
"Dosta toga smo prošli zajedno, znam kako razmišljaju, kako treniraju. Neki treneri misle da je bolje da ne budeš trener igračima sa kojima si igrao, ali mislim da je prošlo dosta vremena. Imamo jako dobru grupu momaka i svi ti momci su divnu ljudi, pravi profesionalci, mislim da neće biti problema", rekao je Grbić.
Srbija će ove godine igrati na Evropskim igrama u Azerbejdžanu, u Svetskoj ligi i na prvenstvu Evrope. Grbić je naveo da još nije razmišljao o tome koje će igrače da zove za ta takmičenja.
"Treba da obavim razgovore i sa trenerima ekipa i mladjih selekcija da bih mogao da napravim strategiju. Selektor sam sat vremena, prvo treba da vidim ceo plan i program da bih mogao nešto konkretnije da govorim", kazao je Grbić.
Grbić je sa nacionalnom selekcijom osvojio 19 medalja, a na pitanje da li može da donese još neku, on je naveo da će prvo svako od igrača morati da da sve od sebe na terenu.
"Nema kompromisa, nema izgovora, alibija, ne postoji drugačiji pristup odbojci. Bar za mene. To je nešto što je meni dalo rezultate i trudiću se da to prenesem repezentaciji", rekao je Grbić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP