Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

BEZ IZNENAĐENJA U "PIONIRU"

Odbojkaši ubedljivi protiv Australije!

Autor: Beta | 20.06.2015 - 22:07:00h | Komentara: 0

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju u beogradskoj Hali Pionir sa 3:0, u setovima 25:23, 25:20, 25:20 u drugoj utakmici četvrtog vikenda Prve divizije Grupe A Svetske lige.

Amerikanci su sledeći: Odbojkaši Srbije

Odbojkaši Srbije

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Uroš Kovačević sa 14 poena, dva manje zabeležio je Saša Starović, a 11 je dodao Marko Ivović.

Reprezentaciju Australije predvodio je Pol Senderson sa 13 poena, a 12 je dodao Aleksanderson Linkoln-Vilijams. Odbojkaši Srbije su ovim trijumfom došli nadomak plasmana na fajnal-siks u Riju, dok su Australiji preostale samo teoretske šanse da izbori plasman na završnicu turnira.
Domaća selekcija je prvi set dobila posle 26 minuta igre. Australija je na prvi tehnički tajm-aut u tom periodu otišla s prednošću od 8:7. Međutim, izabranici Nikole Grbića su od tog trenutka zaigrali znatno bolje, napravili seriju od 4:0 i na drugu pauzu otišli sa rezultatom 16:12.
Australija je dobrom igrom u odbrani i u napadu stigla do izjednačenja (19:19), a potom i preokreta (21:22), ali je onda sa dva vezana poena Marka Ivovića domaća selekcija vratila prednost, a potom i set privela kraju u svoju korist.
Srbija je u drugom setu od samog početka nametnula svoj ritam. Selektor Grbić je umesto prvog tehničara Nikole Jovovića uveo kapitena Partizana Ivana Kostića, koji je na ovom meču debitovao u Svetskoj ligi.
Upravo je Kostić dobrim razigravanjima podigao nivo igre reprezentacije Srbije, koja je, kako je set odmicao, polako gradila prednost i na kraju posle samo 19 minuta u tom periodu stigla do prednosti od 2:0 u setovima.
Kao i drugi set, i treći je lako pripao srpskim odbojkašima. Ponovo je tim Nikole Grbića bio znatno bolji od rivala i nijednog trenutka nije bilo rezultatske neizvesnosti, te je tako Srbija upisala četvrtu pobedu, a selekcija Australije sedmi poraz.
Utakmica u Hali "Pionir" odigrana je pred oko 4.000 gledalaca.
Izabranici Nikole Grbića će narednog vikenda dočekati Italiju. Srbija posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi A sa 14 bodova, jednim manje od Brazila, a jednim više od Italije, ekipa koje će se sutra sastati u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP