Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ZA RIO

OKS dobio od ministarstva sporta 2,8 miliona evra

Autor: Beta | 28.01.2014 - 16:19:00h | Komentara: 0

Ministarstvo omladine i sporta Srbije izdvojilo je iz svog budžeta 2.800.000 evra za Olimpijski komitet Srbije, a najveći deo novca namenjen je za pripremu Igara u Rio de Žaneiru.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta | Foto: FoNet

Ugovor o godišnjem finansiranju za 2014. potpisali su ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i generalni sekretar OKS-a Djordje Višacki.

- Gradjani moraju da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i reuzltatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate - naveo je Udovičić u saopštenju.
On je dodao da su očekivanja veća srazmerno ulaganjima.
- Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac gradjana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima - kazao je ministar omladine i sporta.
On je razvojne programe OKS-a ocenio kao "posebno važne" i da će kroz njih biti identifikovani novi sportovi i sportisti s kojima Srbija može da postigne dobre rezultate.
- To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet četiri-pet godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostranstvo - rekao je Udovičić.
Višacki je kazao da će najveći deo sredstava biti namenjen aktivnostima vezanim za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
- Novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim s rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Želja je da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportovi koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo sa lokala - izjavio je Višacki.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP