Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

POLITIKA U BAZENU

Oli vs Mlađo!

Autor: Ekipa Alo! | 24.09.2012 - 16:42:00h | Komentara: 0

Crvena zvezda ili Radnički? Ko ima bolji vaterpolo tim? Ko će prekinuti dominaciju Partizana? Četiri dana pre početka nove sezone, teško je dati odgovor na ova pitanja. Ipak, jedno je sigurno - političari Oliver Dulić i Mlađan Dinkić će rat iz skupštinskih klupa nastaviti u bazenu!

Poznato je da je bivši ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja ovog leta postao predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba Crvena zvezda. Takođe, nije tajna da aktuelni ministar finansija i privrede važi za „alfu i omegu“ novog superligaša iz Kragujevca. A upravo Dulić i Dinkić, visoki funkcioner DS-a i lider URS-a, već danima šire netrpeljivost jedan prema drugom do te mere da će i sud morati da reaguje.

Oli i Mlađo

Oli i Mlađo | Foto: B.R.

 
Iako Mlađan Dinkić zvanično nema funkciju u Radničkom, nema sumnje da je on i te kako kumovao stvaranju vaterpolo drim-tima u Kragujevcu. Uostalom, to je delimično priznao na nedavnoj konferenciji za medije održanoj u srcu Šumadije.


- Sa vrhunskim trenerom Dejanom Udovičićem i ovakvim igračima Radnički će napraviti dobre rezultate. Pre mesec dana me je pozvao Vanja Udovičić i predložio mi da u Kragujevcu napravimo vaterpolo klub. To sam video kao odličnu ideju. Doveli smo odlične igrače i time želimo da damo motiv deci da se bave vaterpolom, plivanjem, kao i ostalim sportovima - rekao je Dinkić.


Da je Radnički najozbiljnije rešio da pokvari planove Crvenoj zvezdi, koja je do pre mesec dana važila za glavnog i jedinog konkurenta za osvajanje titule, govori i podatak da će tim Radničkog za koji dan dobiti jakog generalnog sponzora. Nezvanično, reč je o „Fijatu“, kojim se Dinkić kitio tokom čitave predizborne kampanje.


Skršetnih ruku ne sede ni čelnici Crvene zvezde. Upravni odbor na čelu sa Oliverom Dulićem je zatražio promene u vrhu Vaterpolo saveza Srbije, prevashodno zbog davanja dozvole Radničkom da se takmiči u elitnom srpskom društvu iako klub iz Kragujevca to pravo nije ostvario rezultatima.


- Angažman Dejana Udovičiča na trenerskoj klupi Radničkog je sukob interesa. Nemamo ništa protiv da bude trener Radničkog, samo naglašavamo da je potrebno da se što više klubova uključi u rad Saveza. Ceo Vaterpolo saveze Srbije mora da se reorganizuje - naglasio je direktor crveno-belih Igor Milojević.


Proslavljeni vaterpolo reprezentativac i odnedavni predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić u razgovoru za „Alo!“ nije želeo da se upušta u priču o tome odakle se finansira Radnički. Ipak, Jelenić je izrazio nadu da će predstojeći šampionat ipak biti regularan.


- Za srpski vaterpolo je odlično što posle dosta vremena više klubova konkuriše za titulu. Sigurno je da će trka biti uzbudljiva i neizvesna, pošto Zvezda, Partizan i Radnički imaju podjednake šanse. Sve je otvoreno - istakao je Jelenić.

A na pitanje kako se finansira Crvena zvezda, kratko nam je odgovorio:
- Dobro se finansira.


Očigledno je pitanje finansiranja vaterpolo klubova u Srbiji tema o kojoj malo ko želi da priča.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP