Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

DALJE NIJE MOGLO

Otvoreno pismo Milorada Čavića srpskoj javnosti

Autor: N.Jovanović | 04.07.2014 - 10:01:00h | Komentara: 12

Naš najuspešniji plivač, Milorad Čavić, nakon špekulacija koji su pravi razlozi zatvaranja njegove plivačke akademije u Kragujevcu, oglasio se otvorenim pismom u kome je objasnio zašto se odlučio na takav potez.

Oštro protiv  pedofila: Milorad Čavić

Milorad Čavić | Foto: Nebojša Raus

Otvoreno pismo svakome koga se ovo tiče:
Postoji dosta glasina zašto sam otišao iz Kragujevca, pa bih ovom prilikom hteo da stavim tačku na takva nagađanja.
Za početak, želim da naglasim da sam se nadao da razloge svog odlaska neću morati da iznosim u javnost. Smatram da naša zemlja ima mnogo većih problema na koje se treba fokusirati, i da sport u ovom trenutku ne može da bude prioritet. Uprkos svemu tome, spreman sam da otkrijem činjenice, od kojih ste neke mogli da pretpostavite, ali i neke koje ne želite da čujete. Izbor je na Vama da li ćete verovati u ono što ja kažem ili u ono u šta sami želite. Jasno mi je da neki ljudi zatvaraju oči pred istinom.

Milorad Čavić

Milorad Čavić

Iako sam u Srbiji, nažalost, imao prilike da doživim brojne neprijatnosti, od nepravednog pravnog sistema do uništavanja moje privatne svojine, to nije razlog mog odlaska. Istina je da odlazim iz privatnih, ali i iz finansijskih razloga, kao što ste mogli i da očekujete.

Akademija je bila u ozbiljnim dugovima i bez ikakvih šansi da opstane u daljem poslovanju. Početna zamisao je bila da nam grad pomaže finansijski dok ne stanemo na svoje noge; a tada bi se taj iznos i smanjio. Mi nikada nismo ni bili ni na pozitivnoj nuli. Za to ne možemo da krivimo grad, već nedostatak slobodnog prostora u bazenu i vreme koje je bilo neophodno da se Akademija proširi.
Mi deset meseci nismo primili nikakvu novčanu pomoć zbog budžetskog deficita u Kragujevcu. Jedini razlog što je moja akademija potrajala ovoliko jeste taj što sam sredstva izdvajao iz svog sopstvenog džepa. Obećao sam da ću plivanje u Kragujevcu učiniti vrhunskim, i uspeo sam da pokrenem revoluciju, ali, nažalost, nemam sredstava da je i uspešno završim. Ovaj poraz se nije odrazio samo na moje finansijsko, već i na zdravstveno stanje.
Istina je da sam u svoj projekat u Kragujevcu uložio i veliki deo sredstava od osvajanja srebrne medalje u Pekingu, kao i od zlatne medalje na Svetskom prvenstvu, kako bi moj san mogao da bude ispunjen u ovoj meri. Ja lično nisam ostvario nikakvu materijalnu dobit u poslednjih petnaest meseci.
Normalno je da se nadam da ću jednog dana povratiti iznos koji sam do sada izgubio, i da ću dobiti nadoknadu od grada za svoj doprinos, a ako ne, to je ipak samo novac. Zaradiću taj iznos u Americi ako sve ostalo propadne.
Za mene je, sada, jedna stvar bitnija od novca, a to je porodica. Znam da je ona svetinja koja uvek treba da bude na prvom mestu, ali oni koji su upoznati sa mojim životnim putem će razumeti zašto je ovo nešto što moram da uradim.
Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 04.07.2014 11:07h

    zao mi je jednog velikog sportiste,koji nije zalio sebe kada je srbija u pitanju,jos jednom se pokazalo "nekome majka a nekome maceha",izgleda da je coviceva najveca greska bilo plivanje,pa ko ce to gledati,moras imati bazen nema komercijalizacije itd.ali mi kada su u pitanju neki drugi sportisti znamo da budemo mnogo snishodljivi,da ih molimo,da se izvinjavamo,a onda budemo iznevereni od tih istih posto su "povredjeni",verovatno u glavu,ali mi to kod nabedjenih velicina,visok jak i zna da baca loptu,zaboravljamo,ovom coveku su stalno "pljuvali u corbu" bio je dobar kada je osvajao medalje a posle sistem snadji se sam,zelim mu mnogo srece,u srbiji razno voce raste,nema ljubavi bez bola.

  • vlado Vreme: 04.07.2014 11:37h

    Cavke legendo, volio bih ako te ikad sretnem u zivotu da te zagrlim kao brata, tvoji uspjesi i podium sa majicom nikad necu zaboraviti.

  • toma Vreme: 04.07.2014 12:00h

    Brate mnogo si skroman! Što lepo ne kažeš da su te "naterali" da odeš,da je sistem uništio, da "nisi" naučio da plivaš tj. da si vrhunski neplivač! Nisi jedini!! Srećno!

  • grada Vreme: 04.07.2014 13:29h

    Ko god ima sansu treba da ode iz ove propale drzave, koja je propala finansijski, ali sto je mnogo gore moralno, pa tako nemamo vise ni postenu policiju, ni sudstvo. Najtragicnije je da se nova vlast uopste ne obazire na kradju gradjana Srbije, vec samo gleda ko nju kao drzavu krade! Ko zeli da zivi u drzavi kriminalaca?!

  • hahaha Vreme: 04.07.2014 17:49h

    Sta hoce ovaj da njegovu propalu ideju sada drzava plati.svasta ovo ima samokod nas sam je hteo tu akademiju sam otvorio sam propao pa sada drugi da mu plati ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP