Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ALO! PREDSTAVLJA TAMAŠA KADOČIJA, DIZAČA TEGOVA

Ovo je najjači tinejdžer u Srbiji!

Autor: M. Grujić - S. Vrakela | 08.05.2014 - 12:25:00h | Komentara: 3

Kada pomenete dizače tegova, odmah vam se pojavi misao o nemilosrdnim siledžijama i grdosijama. Da je to samo stereotip, potvrđuje i primer Tamaša Kajdočija, najjačeg tinejdžera u Srbiji, koji se na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova za juniore okitio sa čak tri medalje - dve bronzane i jednom srebrnom.

Srpski  rekorder  u više  kategorija

Srpski rekorder u više kategorija

Sedamnaestogodišnji
Subotičanin ko od šale
diže 185 kilograma. Za
sebe kaže: „Devojke, ne
plašite me se, ja sam
dobroćudni div“

Za razliku od mnogih, redakcija „Alo!“ nije strahovala da porazgovara sa sedamnaestogodišnjim „dobroćudnim džinom“ iz Subotice, koji priznaje da ni devojkama u prvi mah nije svejedno kada treba da započnu konverzaciju s njim.


Odbio bih Mađarsku!
Zbog mađarskog porekla, sa pravom se javlja strah da bi Mađarska mogla da ponudi Tamašiju bolje uslove sa namerom da bude član njihove reprezentacije. Ipak, on to kategorično odbija.
- Niko me nije zvao, a i da pokušaju tako nešto, ne bih pristao. Ukratko, ovde u Srbiji imam sve što mi treba za karijeru. Imam stipendiju od grada Subotice, Vojvodine, a i Olimpijski komitet mi je pomogao na nedavnom takmičenju u Poljskoj. Mnogo bi teže bilo da roditelji moraju da plaćaju svu suplementaciju, koja je izuzetno skupa - kaže on.

- Normalno, u početku se možda malo plaše, ali kada me upoznaju, brzo shvate da nisam opasan ni loš momak. Veliki momci i te kako mogu biti osećajni, znam možda dvojicu „loših“, svi ostali „džinovi“ su mirni, osećajni i dobri ljudi - započinje priču Tamaš.

Njegovi počeci vezani su za oca, koji se takođe bavio tim sportom, i četiri godine starijeg brata Tivadara. Međutim, sve ih je nadmašio, pošto je u Poljskoj, u kategoriji iznad 94 kilograma u disciplini trzaj osvojio srebrnu medalju sa podignutih 155 kilograma, dok je u izbačaju podigao 185 kilograma i zaslužio bronzu. U totalu je ukupno podigao 340 kilograma, što mu je donelo još jednu bronzu, a srebro mu je izmaklo za jedan kilogram. Bratski rivalitet je ono što im pomaže da izvuku najbolje iz sebe, ali među njima, naravno, nema nikakve zavisti.

- Ja sam bolji u trzaju, a on u izbačaju. Rivalitet postoji, ali nema zavisti ili zle krvi među nama. Logično, uvek sam bio slabiji, pa samim tim i izvlačio deblji kraj u svađama. Ali, nikada nismo imali fizičke okršaje, a brat je znao da podigne glas kada sam kao klinac radio nešto loše - tvrdi Kajdoči.
Nahraniti dva tako velika i snažna momka veliki je izazov za njihove roditelje.

Ćevapi ih čine jačim:  Večera posle treninga  za braću Kajdoči

Ćevapi ih čine jačim: Večera posle treninga za braću Kajdoči

- Nemam poseban režim ishrane jer spadam u kategoriju u kojoj nema granica u kilaži, pa ne moram da brinem. Praktično, jedem koliko mogu. Volim roštilj, a od slatkiša tiramisu - priznaje Tamaš.

Prvo OI za mlade, pa tek onda Rio!
Nakon velikog uspeha, mnogi mladog dizača tegova već vide na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Ipak, Tamaš Kajdoči spušta loptu.
- Šanse postoje, nisu velike, ali postoje. Fokusiran sam na Olimpijske igre za mlade u Pekingu, pa ako se ukaže prilika za Rio de Žaneiro, tim bolje. Već 7. juna učestvovaću na državnom prvenstvu. Sledi Svetsko prvenstvo za mlade, pa turniri. Biće dosta posla.

Poslednji komentari
  • LanaDaca Vreme: 08.05.2014 14:25h

    vau, al je jak ubilo se

  • LanaDaca Vreme: 08.05.2014 14:28h

    Nema komentara za ovu vest.

  • Milos Vreme: 08.05.2014 15:25h

    Svaka cast.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP