Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SLOBODAN BRANKOVIĆ, GENSEK ASS, O IVANINIM DOMETIMA:

Pašće „sedmica“!

Autor: D. Ostojić | 10.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Evropska šampionka Ivana Španović je do zlata u Pragu, može se slobodno reći, stigla bez većih problema, ostavivši daleko iza sebe ostale skakačice udalj. Ipak, u prvoj izjavi po silasku sa pobedničkog postolja, naša lepotica je priznala da ostaje mali žal što nije preskočila magičnu granicu od sedam metara (pobednički skok iznosio 6,98 metara).

Evropska šampionka Ivana Španović

Evropska šampionka Ivana Španović

Ipak, nema sumnje da će nova vladarka Evrope pre ili kasnije ispuniti još jedan cilj. U to veruje i Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.


- Prvo da vam kažem, niko od nas koji radimo u srpskoj atletici, a verujem ni Ivana, ne bismo imali ništa protiv da skače i 6,50 metara, ali da pobeđuje na takmičenjima. Ipak, realnost je drugačija i nema sumnje da će pasti i ta magična dužina. Možda to bude i na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, lepo bi bilo, ili još bolje na sledećem Evropskom prvenstvu u Beogradu 2017. Međutim, verujem da će to da učini mnogo ranije, možda već ove godine u Pekingu na Svetskom prvenstvu - optimističan je prvi operativac ASS-a.

Branković tvrdi da je sve u Ivaninim rukama i da samo od nje zavisi dokle će da vlada Evropom, a verovatno i svetom u disciplini skok udalj.

Veruje u Ivanu:  Branković

Veruje u Ivanu: Branković | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Španovićeva je u Pragu pokazala da se ne obazire na konkurenciju. Ivana, kao i Kolašinac, Jelača, Bekrić, Dudaš, ako ostvare svoje najbolje rezultate u svojim disciplinama, sigurno ulaze u krug onih koji osvajaju medalje - dodaje Branković.
Sledeće atletsko takmičenje je Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 22. do 30. avgusta ove godine na stadionu „Ptičje gnezdo“ u Pekingu.

Ivana i Asmir danas kod Vučića!

Osvajači medalja na Evropskom prvenstvu u Pragu, Ivana Španović i Asmir Kolašinac, danas u 10 će biti gosti premijera Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom predstavnici Atletskog saveza Srbije i takmičari će sa predsednikom Vlade Srbije pričati i o organizaciji EP u atletici koje će 2017. godine biti održano u Beogradu.

Poslednji komentari
  • Google translate Vreme: 10.03.2015 18:42h

    Skraćenica za Atletski Savez Srbije, na engleskom - uopšte ne izgleda dobro.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP