Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SAMO NAPRED

Pet finala za srpske kajakaše!

Autor: Fonet | 14.06.2013 - 23:25:00h | Komentara: 0

Prvog dana Evropskog prvenstva u Portugaliji, reprezentativci Srbije u kajaku ostvarali su maksimalni učinak ostvarivši plasman u pet finala.

Sestre Moldovan

Direktno u finalu: Sestre Moldovan | Foto: M. Metlaš

Ženski dvosed u sastavu Nikolina i Olivera Moldovan u olimpijskoj disciplini K-2 500 metara uspele su da iz kvalifikacija obezbede direktno A finale. Sestre Moldovan su u kvalifikacinoj grupi bile trećeplasirane sa vremenom 1:56,954 minuta. Na cilj su stigle iza posada Mađarske i Nemačke. Finale je na programu je nedelju.

Muški dvosed u sastavu Simo Boltić - Marko Dragosavljević bio je prvi u kvalifikacijama disicpline K-2 500 metra. Kajakašima iz Bačke Palanke, aktulenim juniorskim šampionima Evope u toj disciplini, bio je potreban jedan minut, 36 sekundi i 439 stotinki da preveslaju deonicu od pola kilometra, ostvare najbolje vreme u kvalifikacijama i startovaće u nedeljnom finalu sa pozicije broj jedan. U završnice finalnih trka plasirali su se i muški dvosed Duško Stanojević - Dejan Pajić, Dalma Benedek Ružičić u K-1 500 metra i posada muškog četverca u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić u K-4 1000 metara.
U subotu, drugog takmičarskog dana prvenstva Evrope u borbu za medalje u finalnim trkma nastupiće Dalma Benedek Ružičić u disciplini K-1 1000 metara i posada dvoseda Stanojević - Pajić u K-2 1000 metara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP