Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

DAN POSLE STRAVIČNOG ZLOČINA

Pistorijus plakao u sudu uz tvrdnju da nije namerno ubio devojku! (VIDEO)

Autor: P. M. | 15.02.2013 - 11:38:00h | Komentara: 0

Oskar Pistorijus, čuveni južnoafrički atletičar, koji je na Dan zaljubljenih ubio svoju devojku manekenku Rivu Stinkamp (30), izašao je na kratko iz pritvora kako bi bio saslušan. U trenucima kada je izvođen skrivao lice od desetina fotoreportera, a kada je stigao na sud briznuo se u plač, da bi zatim uporno ponavljao da je nije namerno ubio. Pistorijus je optužen za ubistvo s predumišljajem.

Završio sa trčanjem:  Oskar Pistorijus

Čeka da duga robija: Oskar Pistorijus | Foto: FoNet - AP

U početku se spekulisalo da je Oskar greškom "izrešetao" svoju dragu s kojom se zabavljao dva meseca, misleći da mu lopovi pljačkaju kuću u ranim jutarnjim satima, ali je policijskom istragom utvrđeno da se stvari nisu tako odvijale.

Popularni "Blejd raner" koji se proslavio uz pomoću specijalnih proteza je uhapšen u četvrtak, a uskoro su se pojavili i novi podaci u istrazi.

Denis Bjuks, portparolka policije je potvrdila da je i ranije bilo incidenata u vili Pistorijusa u Pretoriji. Takođe, policija je odbila da pusti Oskara uz kauciji na slobodu, s obzirom na to da je neko od komšija obelodanio da je bilo svađe u kobnoj noći, te da priča o "provalnicima" koju je Pistorijus hteo da "proda" ne pije vodu.

U četvrtak u večernjim satima je saopšteno da je čuveni južnoafrički atletičar i zvanično optužen za ubistvo, pa je u pritvoru sačekao saslušanje. Prilikom kretanja na saslušanje vešto je skrivao lice od brojnih fotoreportera.

Prekrivene glave, uz pomoć policajaca koji su sklanjali snimatelje sa njihovog puta, Pistorijus se, bez da mu je iko od predstavnika medija video lice, iz pritvora stigao na saslušanje.

Pred sudiju je stigao oko 11.30 po lokalnom vremenu, stajao je pognute glave, vidno jecajući.

Primećeni su i članovi njegove najuže porodice, uključujući oca, brata i sestru.

Riva i Oskar Foto: Reuters

Ništa nije ukazivalo na tragediju: Foto: Reuters

Da stvar bude još gora, njegova devojka Riva je na svom "tviter" profilu okačila status u kom otkriva koliko je uzbuđena pred Dan zaljubljenih.

- Šta ste spremili za svoju ljubav za sutra" - "tvitovala" je prelepa 30-godišnja manekenka dan uoči tragedije.

Između ostalog na njenom profilu je stajao i sledeći sadržaj:

- Zvuči neverovatno, to je baš to, trebalo bi da bude dan ljubavi za svakog, može da bude blagosloven", poručila je Riva i ništa nije slutilo na tragediju u Pretoriji.

Pistorijus postao je atletičar iako je prvog rođendana ostao bez obe noge, pošto je rođen bez fibula. Već sa 11 meseci su mu ugrađene specijalne proteze pomoći kojih se kretao, ali i izrastao u vrhunskog sportistu.

Prošlog leta postao je prvi atletičar koji je objedinio nastupe na Paraolimpijskim i Olimpijskim igrama, a u Londonu je trčao u polufinalu na 400 metara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP