Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

VESNA ŠPANOVIĆ, TRENUTNO NAJPONOSNIJA MAMA NA SVETU, ZA ALO! OTKRIVA:

Plakala sam sa Ivanom!

Autor: D. Ostojić | 09.03.2015 - 19:00:00h | Komentara: 2

Suze koje su potekle Ivani Španović tokom intoniranja himne „Bože pravde“ posle osvajanja najsjajnije medalje na Evropskom prvenstvu u Pragu prizvala je njena majka Vesna.

Pustila suze radosnice: Ivana Španović

Pustila suze radosnice: Ivana Španović | Foto: Profimedia

Ovo je za „Alo!“ otkrila baš gospođa Španović, koja je, zajedno sa čitavom porodicom u Zrenjaninu, preživljavala izuzetno emotivne i radosne trenutke začinjene suzama radosnicama. Pre nego što su kasno sinoć Ivanini roditelji i brat Nemanja poleteli u zagrljaj svom zlatu, prepričavali su nam kakav je utisak na sve njih ostavio najupečatljiviji trenutak sa pobedničkog postolja nakon fenomenalnog skoka od 6,98 metara.

Ivana  sinoć doputovala  u Beograd

Ivana sinoć doputovala u Beograd | Foto: Profimedia

Citirala kneza Lazara!


Posle osvajanja zlatne medalje u Pragu, Španovićeva još jednom pokazala koliko voli svoju otadžbinu. Na svom Tviter profilu, zlatna devojka je citirala čuvenu rečenicu srpskog kneza Lazara pred boj na Kosovu:
- Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome koja je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim!

- Još dok se Ivana penjala na postolje, videla sam da puca od emocija, da ju je ovaj vrhunski rezultat u Pragu prosto razbio. Jednostavno je morala da se isprazni na neki način, pa sam u sebi ponavljala: „Zaplači, dete, zaplači! Biće ti lakše, Ivana.“ I, neverovatno, baš tada je pustila suzu. Kao da me je čula! Znate, neverovatna je ta veza između majke i ćerke - iskreno će Vesna Španović, koja je i sama bila vrhunska atletičarka, prvakinja države u sprintu, sada već daleke 1982. godine.

Ivanina majka nam dalje dočarava kako su svi ukućani preživljavali svaki zalet, svaki skok najbolje srpske sportiskinje, koja je po ko zna koji put očarala planetu.
- Poznata sam po tome da ne mogu da obuzdam emocije kada je pratim uživo. Kada sam na stadionu, skačem po tribinama. Kada sam kod kuće, skačem po kući do plafona, šta drugo. Zbog takvih reakcija, Ivana mi često savetuje: „Mama, smiri se, molim te“. To je izgovorila bar 1.000 puta u životu. Pokušam ja da se primirim, al’ samo nakratko. Nastane tajac, a ja opet eksplodiram i zagrmim: „Ajmoooo, Ivanaaaa!“.

Vesna Španović

Vesna Španović | Foto: Marko Metlaš

Evo, baš u subotu, suprug Ljubiša je nekako uspeo da me primiri, morala sam da špartam po kući, mesto me ne drži. Ma i njen tata se pretvara da je kul. Dok mene drži na oku, on sa strane petlja po internetu, traži podatak više između skokova. Kad god je u TV prenosu reditelj zaobiđe u važnim trenucima, zagalami kao Duško Korać na RTS-u! Čini mi se da jedino naš sin Nemanja može da se kontroliše kada su velika takmičenja. Zavidim mu na tome - iskreno će Vesna, od koje je zlatna atletičarka, očigledno, nasledila šampionske gene.

Ivana Španović

Ivana Španović | Foto: Profimedia


Na kraju, naša sagovornica ne krije da je ćerka čini srećnom do neba.
- Cela nacija je ponosna na Ivanu, pa kako ne bismo bili i mi, njeni najmiliji. Moram da kažem, neću da budem skromna, ona je rođena da bude šampionka - zakjučuje mama Vesna.

Jani trenirao i mamu i ćerku!


Interesantan je podatak da je Jani Hajdu svojevremeno trenirao Vesnu Španović, a onda je „otkrio“ i Ivanu.
- Kada je imala pet-šest godina, odvela sam nju i Nemanju na stadion Proletera u Zrenjaninu da im pokažem stazu, blokove, prepone gde sam trenirala. Ponele su me emocije i dok sam im u dahu pričala kako sam se tu takmičila, a oni me slušali kao nikad do tada, pojavio se Jani Hajdu, moj bivši trener. Samo se okrenuo Ivani i rekao joj: „Tebe sam čekao. S tobom ću otići u penziju.“ Tada sam se nasmejala, ali je iskustvo očigledno govorilo iz njega. On je i tada znao da će Ivana biti šampionka, dok sam se ja samo mnogo nadala i pomalo verovala - priča gospođa Španović.

Poslednji komentari
  • Jasmina Vreme: 09.03.2015 22:57h

    Bravo, bravo i sto puta BRAVO!

  • Ripanjac Vreme: 10.03.2015 10:57h

    Plakalo je i pola Srbije sa Ivanom ali ona jedina zna koliko je teško bilo stići do vrha! Bravo Ivana!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP