Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

NEGIRANE TVRDNJE ROBERTA KRAFTA

Portparol: Putin nije ukrao prsten!

Autor: | 17.06.2013 - 14:45:00h | Komentara: 0

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina (60) negirao je da je ruski lider zadržao Super bol prsten, koji vlasnik, američkog fudbalskog tima Nju Ingland Patriotsa, Robert Kraft (72) želi nazad.

Za četiri sata i 47 minuta  odgovorio je na 85 pitanja:  Vladimir Putin

Za četiri sata i 47 minuta odgovorio je na 85 pitanja: Vladimir Putin | Foto: AP

 Ipak, obe strane su se složile da je prsten, sa 124 dijamanata, prešao iz ruke u ruku tokom Kraftove posete Sankt Peterburgu 2005. godine, prenosi “Njujork post”.
- Skinuo sam prsten i pokazao ga Putinu. On ga je stavio na prst i rekao: “Mogu da ubijem nekog ovim prstenom” - tvrdi Kraft i dodaje da je nakon toga pružio ruku u nadi da će mu ruski predsednik vratiti prsten ali ga je on tada stavio u džep i u tom trenutku tri pripadnika obezbeđenja su ga okružila i otpratila u nepoznatom pravcu.
U izjavi za “Njujork Post”, Kraft nije direktno optužio Putina da mu je ukrao prsten ali je rekao da ga želi nazad.
- Emotivno sam vezan za taj prsten. Na njemu je čak i moje ime - rekao je vlasnik Patriotsa i dodao da je nakon nemile situacije dobio poziv iz Bele Kuće u kome mu je rečeno da je u najboljem interesu po Američko - Ruske odnose da on potvrdi da je to bio poklon Putinu. Kraft je naravno pristao na to i par dana po incidentu je  izdao saopštenje da je prsten u stvari poklon.
- Tako na tu stvar gleda i sam Putin. Ovo što sada govori Kraft je veoma čudno. Stajao sam 20 centimetara od njega i Putina i video sam i čuo Krafta kako poklanja taj prsten - rekao je portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov. Prsten od 4.94 karata, vredan oko 25.000 dolara, se trenutno nalazi u biblioteci Kremlja, gde se nalaze i svi ostali oficijalni državnički pokloni. Kraftov portparol je izjavio juče da je ova priča samo smešna anegdota koja samog Krafta uveg nasmeje.
- On je oduševljen činjenicom da je taj prsten u Kremlju, kao što je izjavio i 2005. godine i gospodin Kraft veoma poštuje Rusiju i predsednika Putina - rekao je Stejsi Džejms portparol “Kraft grupe”.
Navodno priču oko krađe prstena pre osam godina izmisli su fan klubovi Patriotsa iz Rusije. A sam Kraft se može utešiti u druga dva prstena koje je dobio nakon Super Bol pobeda svog kluba u 2001. i 2003. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP