Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

PODRŠKA

Preko 500 navijača okupilo se ispred klinike na Šumaherov 45. rođendan!

Autor: Beta | 03.01.2014 - 15:29:00h | Komentara: 0

Bdenjem ispred bolnice u Grenoblu, navijači Ferarija obeležiće 45. rođendan teško povređenog sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera. Već oko podneva, skoro 500 obožavalaca okupilo se u znak podrške, dok se čekaju nove vesti o zdravstvenom stanju legende svetskog sporta.

Šumaher

Šumaher | Foto: AP

Šumaher svoj 45. rođendan dočekuje u bolnici, u veštački izazvanoj komi, posle teške povrede glave koju je zadobio u nedelju na skijanju u francuskom odmaralištu Meribel. On je u svesnom stanju prebačen u bolnicu, ali mu se potom pogoršalo stanje i dvaput je operisan.

Po rečima njegove menadžerke Sabine Kem, on je u stabilnom, ali kritičnom stanju. Ona je istakla da će se medijima obratiti samo u slučaju promene Šumaherovog zdravstvenog stanja.
Ferari je na svom Fejsbuk profilu saopštio da navijači, obučeni u crvene boje Ferarija, žele ispred bolnice da organizuju "tihi i dostojanstven događaj", da obeleže Šumaherov rođendan i iskažu podršku sedmostrukom svetskom šampionu.

Podrška Šumaheru FOTO: Reuters

Podrška Šumaheru FOTO: Reuters

Šumaher je sa Ferarijem osvojio pet šampionskih titula, a 2006. godine je završio karijeru. On se četiri godine kasnije vratio takmičenjima u Formuli jedan, za ekipu Mercedesa, gde je 2012. godine završio karijeru.
"Povodom Mihaelove nesreće, želimo da zahvalimo svima koji su nam poslali poruke podrške i želje za njegov oporavak. Svi znamo da je on borac i da neće odustati", navodi se u saopštenju Šumaherove porodice.
U bolnicu u Grenoblu došli su tokom jutra i Mihaelovi najbliži: otac Rolf, brat Ralf i supruga Korina. Kako prenosi Bild, rano ujutru nije bilo mnogo navijača posle jake kiše, a ispred bolnice su bili uglavnom novinari, koji nestrpljivo čekaju nove vesti o Šumaherovom zdravstvenom stanju.
Već oko podneva, sve više ljudi je počelo da se okuplja, bilo ih je oko 500, a u međuvremenu, na klinici se vodila diskusija o novom saopštenju o zdravstvenom stanju Šumahera. Još nije odlučeno kada će se javnost obavestiti o promenama, pa i dalje vlada stroga kontrola kako ne bi nešto neželjeno i neprovereno "procurelo".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP