Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

ODLAZAK BOKSERSKE LEGENDE

Preminuo Čelik!

Autor: južnevesti.com | 19.01.2015 - 10:14:00h | Komentara: 0

Posle kratke bolesti niška bokserska legenda Dragiša Stanković preminuo u subotu. Populari Čelik je bio sve sem običnog sportiste.

Čelik

IN MEMORIAM: Dragiša Stanković Čelik | Foto: facebook

Još jedno šampionsko srce prestalo je da kuca! Legendarni bokser Dragiša Stanković Čelik preminuo je u 76. godini života posle kratke i teške bolesti. 
Dragiša Stanković Čelik rođen je 5. novembra 1939. godine u Vlasotincu. On se potom preselio u Niš gde je pokazao da ima talenat za borilačke veštine.
Dragiša je sa 17 godina počeo da trenira boks, dok je već sledeće godine bio kapiten prvog tima . Nastupao je za Radnički iz Niša i Partizan iz Beograda. Stanković je u karijeri imao 520 mečeva od kojih je ostvario 512 pobeda i imao 8 izgubljenih duela. Kao profesionalac imao je 20 mečeva i 20 pobeda uz čak 19 nokauta. Stanković je važio za kontraverznu ličnost. U medijima je bio predstavljen kao kockar, ali i jedan od najvećih srećnika u bivšoj Jugoslaviji (dva puta je dobio glavnu premiju u igri Loto i 14 puta za redom glavnu premiju na sportskoj prognozi zbog čega je kasnije i smanjen dobitni fond sportske prognoze). Stanković se družio sa mnogim poznatim ličnostima tog doba, glumcima, političarima, pevačima, biznismenima... Po prestanku bavljenja boksom držao je restoran, a potom i lanac samostalne trgovine kao i industriju za proizvodnju kafe koja je nosila njegovo ime.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP