Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

RUKOMETAŠI SRBIJE STARTUJU (15.45) PROTIV JUŽNE KOREJE NA SP

Probiti led!

Autor: D. Lajšić | 12.01.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Rukometaši Srbije spremni su kao zapete puške! Aktuelni vicešampioni Starog kontinenta počinju danas takmičenje na Svetskom prvenstvu, a prvi rival je Južna Koreja (15.45). Izabranici Veselina Vukovića imaju veliku želju da ponove igre sa Evropskog prvenstva u Beogradu, i što da ne, da se kući vrate sa jednom od medalja.

Juriiiš na Korejce:  Ivan Nikčević i  Nenad Vučković

Juriiiš na Korejce: Ivan Nikčević i Nenad Vučković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Prvi meč je uvek najteži, ali gledam svoje igrače i mislim da su spremni i orni, a što je još važnije, i sposobni da taj prvi duel reše u svoju korist. Igrali smo poritv Korejaca na Olimpijskim igrama u Londonu, očekujem sličan meč. Pobedili smo, ali je bilo teško.

Žeravica posetio „orlove“

Proslavljeni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica ima kuću u Saragosi i veći deo godine provodi u Španiji. On je iskoristio priliku da prisustvuje treningu „orlova“.
- Gledaću naše mečeve. Živim blizu hale, neće mi predstavljati problem da navijam u mečevima naše selekcije - rekao je Žeravica.

Oni su sada u izmenjenom sastavu, svi primećuju da su doputovali bez najboljeg igrača Juna, ali tu je dosta kvalitetnih igrača i moramo da igramo čvrstu i gustu odbranu ako hoćemo do pobede - reči su selektora Veselina Vukovića.
„Orlovi“ su smešteni u hotelu „Palafoks“, a Nenad Vučković oduševljen je uslovima u Saragosi.

- Sve je fenomenalno, od grada do hotela. Hala je takođe divna, samo da se sve to poklopi sa našom dobrom igrom protiv Juzne Koreje na startu. Poslednjih nekoliko dana smo se spremali za njih, radili smo dosta individualno na treninzima igru jedan na jedan. Videćemo koliko smo se spremili, ali se nadam da je to dobro. Oseća se i pritisak i pozitivna trema. Mislim da je prisutnija kod mlađih igrača nego kod nas starijih. Nije to ništa negativno, već treba naći pravi način da se to usmeri - rekao je Vučković.

„Prvi meč je uvek najteži, ali moji  igrači su spremni da pobedom otvore  turnir u Španiji“, kaže selektor Vuković

„Prvi meč je uvek najteži, ali moji igrači su spremni da pobedom otvore turnir u Španiji“, kaže selektor Vuković | Foto: FoNet - AP

Vuković skratio spisak


Selektor Srbije Veselin Vuković odlučio je da skrati spisak reprezentativaca, tako da se zahvalio Marku Krsmančiću i Nemanji Zelenoviću.

Furiozna Španija


Rukometaši Španije bili su ubedljivi na startu Svetskog prvenstva savladavši Alžir sa 27:14 (14:5). U drugom meču prvog dana šampionata, Švedska je savladala Austriju sa 31:28.

GRUPA C (Saragosa)
1. kolo danas
Srbija - J. Koreja 15.45
Slovenija - S. Arabija 18.00
Poljska - Belorusija 20.15

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP