Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

PROMOCIJA SPORTA

Rukometaši Partizana će igrati utakmicu protiv zatvorenika u Padinskoj Skeli!

Autor: S. R. | 15.01.2014 - 14:27:00h | Komentara: 0

Rukometni klub Partizan uključio se u program Ministarstva pravde i državne uprave – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u okviru kojeg će držati treninge i odigrati utakmicu 31. januara sa osuđenim licima u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu!

RK Partizan rukometaši Partizana

"Nema života bez sporta": Akcija u kojoj učestvuju rukometaši Partizana | Foto: Beta

Cilj je da osuđena lica uz pomoć trenera i igrača Partizana usvoje pravila rukometa, suštinske principe fer-plej igre i nenasilnog rešavanja konflikata.

- Svesni smo pozitivnog uticaja koji sport ima na zajednicu. Pokušaćemo da tokom Evropskog prvenstva u Danskoj ostvarimo postavljene ciljeve i da osuđenim licima pomognemo da nauče i zavole rukomet - rekao je na prvom treningu direktor Partizana Aleksandar Blagojević.

- Smatramo da je naša dužnost da promovišemo zdrav način života u kome sport igra ključnu ulogu - kaže upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu Milan Pavlović.

- Naš cilj je popularizacija sporta među licima lišenim slobode kako bi na taj način doprineli pozitivnoj promeni njihovog ponašanja i usvajanju pozitivnog sistema društvenih vrednosti - dodaje on.

KPZ u Beogradu spada u zatvorske ustanove zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem i među najbezbednijim je na Balkanu. U njemu kaznu zatvora izdržavaju počinioci najtežih krivičnih dela koji su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne kao i osuđena lica koja su prilikom izdržavanja kazne u drugim zatvorima ispoljili destruktivno i neprilagođeno ponašanje.

U KPZ velika pažnja se posvećuje fizičkoj aktivnosti osuđenih lica u domenu sporta. Zatvor ima rekreativni centar sa dve sportske sale gde osuđena lica koja su ponašanje uskladila sa propisima, mogu igrati mali fudbal, košarku, stoni tenis, šah i dizati tegove.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP