Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SPREMNE ZA FINALE

Rukometašice: Deda Mraze, daj nam zlato!

Autor: M. Grujić | 22.12.2013 - 12:00:00h | Komentara: 1

Da je neko pre početka rukometnog Svetskog prvenstva za žene prognozirao da će u finalu biti Srbija i Brazil, izazvao bi gromoglasan smeh. Istu takvu reakciju bi sada izazvao komentar da Brazilke mogu po drugi put da savladaju „orlice” na svetskoj smotri!

Andrea Lekić, Jelena Živković i Jovana Risović

Andrea Lekić, Jelena Živković i Jovana Risović | Foto: Goran Srdanov

 Toliko su ubedljive naše rukometašice bile u polufinalu protiv Poljske da nema razloga da ne mislimo da će biti podjednako ubojite i danas (17.15, RTS) u finalu protiv devojki iz zemlje sambe. Brazilke su bile bolje u grupnoj fazi u Nišu (25:23), ali stvari su se mnogo promenile u međuvremenu, zbog čega će 20.000 navijača u beogradskoj „Areni“ kolektivno vikati - „zgazite ih”!

Jovana Stoiljković, jelena Nišavić i Marija Lojpur

Jovana Stoiljković, jelena Nišavić i Marija Lojpur | Foto: Goran Srdanov

 - Brazil bi više trebalo da se plaši nas nego „Arene“. U polufinalu smo vodili 11 razlike, pa se Andrea Lekić bacila na loptu i povredila. Zato i imamo toliku podršku. Dobro smo se spremili, što je dalo rezultat već u prvom poluvremenu. Brazil zaista ima sjajnu ekipu, ali ne toliko da mogu drugi put da pobede Srbiju na jednom takmičenju. Nema te sile koja može da zadrži ove naše devojke - uveren je selektor Saša Bošković, koji je poručio da će Lekićeva igrati uprkos povredi pete.
Jedna od najboljih igračica ovog prvenstva pivot Dragana Cvijić očekuje potpuno drugačiji duel od onog u Nišu, koji je pripao Brazilkama.

Na korak sna

Na korak sna | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 - U toj utakmici promašile smo dosta zicera. Brazil će biti još bolji, ali mi takođe podižemo formu i očekujem fenomenalnu utakmicu za zlato. Jedva čekamo da počne finale, koje su generacije devojaka sanjale - ističe Cvijićeva.

Najbolje srpske rukometašice se ne zanose previše pred ovo finale, što potvrđuje i izjava Sanje Damjanović:
- Još smo u šoku. Malo je splasla tenzija posle mečeva sa Korejom i Norveškom, koji su bili biti ili ne biti. Potajno smo se nadale medalji jer smo znale da imamo kvalitet i znanje, ali nikad se ne zna, jer može da dođe jedan loš dan u nokaut fazi i sve pada u vodu. Ovo je i za nas i za njih veliki meč i nadam se da će opravdati epitet finala.

Karata nema!

Dan pre finala karte za utakmicu Srbija-Brazil su već bile rasprodate! Prethodno je Rukometni savez Srbije uspeo da se dogovori sa Svetskom rukometnom federacijom i dobije dodatni popust na cenu karata. Cene karata iznosile su 400 dinara za nivo 400, dok su za nivo 200 bile od 1.500, 2.500, 4.000 i više.

Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 22.12.2013 12:16h

    Na prvo slici nije Andrea Lekić, već Sanja Damjanović.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP