Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

DARKO STANIĆ, GOLMAN “ORLOVA”, OTVORIO DUŠU ZA ALO!:

Sad mi je glupo da se povučem!

Autor: D. Ostojić | 23.01.2013 - 07:21:00h | Komentara: 1

Rukometaši Srbije su na Svetsko prvenstvo u Španiju otišli kao sigurni učesnici četvrtfinala, a najveći optimisti prognozirali su im i medalju. Međutim, “orlovi” su sramnim porazom od domaćina (20:31) zaustavljeni već u prvoj eliminacionoj fazi takmičenja.

„Razočaran sam, umoran... U proteklih godinu  i po imao sam samo sedam slobodnih dana.  Ipak, ako sam potreban Srbiji - braniću

„Razočaran sam, umoran... U proteklih godinu i po imao sam samo sedam slobodnih dana. Ipak, ako sam potreban Srbiji - braniću | Foto: Reuters

Darko Stanić, golman naše najbolje selekcije, još jednom je pokazao da nije slučajno prozvan “ministrom odbrane”. Pod injekcijama je igrao poslednja tri meča! Briljirao! Zbog toga je bio dodatno razočaran posle svega. Mnogi nagađaju da mu je meč sa “crvenom furijom” bio možda i poslednji u dresu sa nacionalnim grbom...


- Razočaran sam, umoran... U proteklih godinu i po imao sam samo sedam dana odmora. Ipak, ako sam potreban Srbiji - braniću još. Glupo bi bilo da se sada povučem, pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Razmišljam o odlasku, ali još nisam definitivno odlučio kad će to da bude - počinje Darko razgovor za “Alo!”.

- Kako se osećate posle svega?
- Teško mi je, razočaran sam! Svestan sam da smo izneverili očekivanja nacije. Na stranu to što smo i mi sami razočarani, sami smo i krivi za to. Od nas je direktno zavisio rezultat, a od ljudi koji su bili uz nas - nije. Zbog toga mi je najviše žao zbog njih, ali život ide dalje...

- Šta je uzrok slabe igre i tri teška poraza - od Poljske, Slovenije i Španije?
- Devet igrača je promenjeno u odnosu na EP u Beogradu. Očigledno nije napravljen dobar sistem...

- Za sistem je odgovoran selektor Veselin Vuković. Optužujete li njega za loš rezultat?
- Nije ni on čovek sam kriv... Ne bih o imenima, svi smo podjednako krivi za ovu veliku sramotu.

- Jeste li razočarani u neke saigrače?
- Da sam progovorio odmah posle meča sa Špancima, imao bih mnogo toga da zamerim saigračima. Međutim, hvala bogu pa nisam. Nije moje da pričam o pojedinačnom učinku... Ovo je ekipni sport i tu smo svi zakazali. Neka narod sudi o svakom. Znam samo da svi ovi igrači mogu bolje, a zašto nisu - stvarno ne znam - zaključio je Stanić.

Ne vidim naslednika
 

- Ko će da brani za Srbiju kada vi odete?
- Iskreno, još ne vidim naslednika. Ne znam, možda to i nije moj posao, možda ga vide treneri. U svakom slučaju, moramo raditi sa mlađima, i to ne samo na poziciji golmana. Stekao sam utisak da mladi koji su bili sada sa nama u Španiji bolje igraju kada mi nismo uz njih. To mora da se promeni.

Poslednji komentari
  • Radulovic Miodrag Vreme: 23.01.2013 20:00h

    Nista se ne postize "preko noci".Pobede su potrebne za samopouzdanje,koje je neophodnoza vrhunska takmicanja.Znaci rad i strpljenje.Baza je zelja kvalitet solidarnost i kolektivni duh.Imamo puno izvanrednih igraca, koji su na momente pokazali vrhunske mogucnosti.Od najboljih se mozda previse trazilo,pa nismo pokazali sve mogucnosti posebno u napadu a ni u odbrani.Borbenost kao ni ljubav prema domovini sigurno nisu u pitanju.Prevelika zelja i pritisak(psiholosko opustanje i nedostatak samopoverenja)u odlucujucim momentima su doveli do pada u igri.Hajde da budemo pametni pa da ne pocnemo ponovo od nule.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP