Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRPSKI STRELCI SE TAKMIČE USRED TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU

Samo da mi dete izađe iz Koreje!

Autor: D. J. Bužić - M. G. | 04.04.2013 - 23:24:00h | Komentara: 1

Najbolji srpski strelci, olimpijci, nalaze se u Južnoj Koreji i to usred visokih tenzija koje stvara Severna Koreja, preteći čak Americi i okolini, nuklearnim napadima!

Severnokorejski vojnik

Severnokorejski vojnik | Foto: AP

U gradu Čangvonu, na krajnjem jugu Korejskog poluostrva, mestu koje je 350 kilometara udaljeno od granice sa ratobornom Severnom Korejom, a 500 kilometara od Pjongjanga, srpski strelci pucaju bezbrižno!

Srpski strelci će napustiti Južnu Koreju, gde učestvuju na  Svetskom kupu  tek 10. aprila

Srpski strelci će napustiti Južnu Koreju, gde učestvuju na Svetskom kupu tek 10. aprila

Zorana nas sve umiruje šalom!


Zorana Arunović, jedna od naših najboljih strelkinja, poznata je po tome što vedrim duhom zna da umiri i one najpesimističnije oko sebe. Na naše kratko pitanje putem „tvitera“: „Oseća li se neka ratna tenzija u Južnoj Koreji, zbog pojačanih pretnji susedne Severne Koreje”, dobismo karatak odgovor:
„Ja ne čuh ni reč o ratu. Mada, to možemo pripisati mom nepoznavanju korejskog jezika!“

U razgovoru za „Alo!“, članovi srpske ekspedicije poručuju: „Bez brige ljudi, ovde je mirno, nema razloga za strah!“
I pored svega, roditeljska briga nadjačava izveštaje strelaca s lica mesta, a zabrinutost u razgovoru za „Alo!“ ne krije ni Biserka Arunović, majka naše zlatne strelkinje Zorane.

- Svi kažu, mirno je, mirno je, a ja se tresem... Razumećete me, nije mi svejedno. Budim se uz vesti iz Koreje, pokušavam da zaspim uz svu tu medijsku pompu gledajući TV, brinem za svoje dete, za celu reprezentaciju. Čujem se sa Zoranom, kaže da su tamo svi opušteni, da nema nikakvih naznaka da bi moglo da se desi ono najgore, ali ko je svojevremeno mogao da pretpostavi da će se Srbima desiti NATO bombardovanje, da će buknuti rat u Bosni, Hrvatskoj... Rođena sam u Vukovaru, dobar deo familije mi je prošao kroz ratne strahote, gde da ne brinem... - priča nam gospođa Arunović.

Biserka Arunović, majka naše olimpijke

Biserka Arunović, majka naše olimpijke | Foto: Dimitrije Goll


Zoraninu majku dodatno uznemirava činjenica da na Svetski kup u Južnoj Koreji nisu doputovali Francuzi, Ukrajinci i još neke druge reprezentacije...

Čangvon (Južna Koreja), gde su naši strelci, udaljen je 350 kilometara od granice sa Severnom Korejom

Čangvon (Južna Koreja), gde su naši strelci, udaljen je 350 kilometara od granice sa Severnom Korejom

- Samo da se Zorana i njene kolege reprezentativci dokopaju Evrope. U Koreji ostaju do 10. aprila, nema mi spavanja do tada, ali s druge strane imam poverenja u Savez, u selektora, pa ni on ne bi poveo svoje dete negde gde nije bezbedno. Kad su već tamo, želim im da se u Srbiju vrate s dobrim rezultatima, svi im držimo fige - zaključuje Biserka Arunović.

Goran i Ivana  Maksimović

Goran i Ivana Maksimović

Maksimović: Bez brige, ljudi, mi smo ovde na sigurnom!

„Glava“ srpske streljačke ekspedicije u Južnoj Koreji, selektor Goran Maksimović, kroz razgovor za „Alo!“ dodatno umiruje javnost i uverava nas da u Čangvonu nema ni reči o eventualnoj vanrednoj situaciji.
- Pre našeg dolaska konsultovali smo ambasadu Južne Koreje i objašnjeno nam je da je sve ovo za njih normalna situacija, pretnje Severne Koreje su česte... Ni od strane naših državnih organa niko nije reagovao. Mi ovde, bukvalno, nemamo nikakav utisak opasnosti od rata. Sve što mediji plasiraju ovde se uopšte ne spominje niti primećuje ni na ulici ni na televiziji. Raspoloženje u ekipi je odlično. Sigurno je da želimo da što pre dođe 10. april, dan za povratak, jer nikad se ne zna šta može da se desi, ali uveravam vas da ovde nema ni naznaka o situaciji kakva se objavljuje čak i kod nas. Izgleda da je sve ovo normalno za Korejce i da su navikli na svakodnevne pretnje. Pozdravite nam sve u Srbiji - poručuje iz Čangvona Goran Maksimović.

Fudbaler Suvona:  Stevica Ristić

Fudbaler Suvona: Stevica Ristić

Srpski fudbaler iz Koreje za „Alo“!: Mediji sve pumpaju!


Napadač Suvon Samsunga, Stevica Ristić odomaćio se u Južnoj Koreji pošto je tamo još od 2007, a kada smo ga pozvali da pitamo kakvo je trenutno stanje na Korejskom poluostrvu, dobili smo odgovor:
- Normalno se živi, ne postoji nikakva tenzija, krećemo se bez ikakvih restrikcija. Mislim da to možda malo mediji u SAD previše pumpaju, da postoji neka rizična situacija, pa ne bi se sigurno igrale utakmice Azijske lige šampiona. Otprilike jednom godišnje nešto zasmeta Severnoj Koreji i tada se krene sa pretnjama, ali verujte mi, ovde se ni ne priča o tome, pa meni je i porodica ovde!

Poslednji komentari
  • Edit Vreme: 05.04.2013 14:15h

    Vidi mame,vidi mame.Ne brini za "loptu",amortizovace ona udare ")

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP