Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

NARUŠENI ODNOSI

Saša Bošković odlazi sa klupe reprezentacije?

Autor: novosti.rs | 19.03.2015 - 13:02:00h | Komentara: 0

Debakl na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj nije bio dovoljan razlog selektoru Saši Boškoviću da podnese ostavku, a podršku da ostane na tom mestu dobio je i od čelnika Rukometnog saveza Srbije.

Saša Bošković

Saša Bošković | Foto: M. Metlaš

Ipak, u redovima ženske rukometne reprezentacije žestoko je narušena atmosfera i uskoro bi trebalo da dođe do preko potrebnih promena u stručnom štabu, jer je kormilar izgubio poverenje većine igračica još zimus, a ignorisanje problema eskaliralo je tokom ove EHF nedelje, namenjene pripremama za junski baraž za SP.

U petak i subotu planirana su dva kontrolna meča protiv Slovenije, ali pitanje je u kom sastavu će nastupiti ionako dosta podmlađeni sastav.

O ovoj temi će sigurno biti reči na sledećoj skupštini RSS, koja se održava 24. marta. Otežavajuća okolnost je to što je aktuelni predsednik RSS Velimir Marjanović najavio odlazak sa te funkcije i što bi tek trebalo da predstoje novi izbori za prvog čoveka našeg rukometa. A ukoliko Bošković ode, neko će morati da izabere novog selektora, i to što pre, jer svetske viceprvakinje već u junu očekuje baraž za odlazak na SP uz Danskoj. Protivnik je snažna Rumunija, a to je ujedno i poslednja prilika da naše dame ostanu u igri za OI u Riju.

Saša Bošković selektor rukometašica Srbije

Saša Bošković selektor rukometašica Srbije | Foto: Marko Metlaš

 
Bošković se posle neuspeha na EP krio iza brojnih povreda koje su zadesile tim, ali na mnogim mečevima je bilo jasno da ne vlada situacijom na terenu i da je jednoj sjajnoj generaciji rukometašica potreban iskusniji stručnjak, sa više autoriteta, koji bi unapredio sistem igre.
KRIZA ODMAH POSLE SREBRA
Saša Bošković je vodio tim od avgusta 2011. Na EP 2012, čiju je organizaciju naša zemlja iznenada dobila posle odustajanja Holandije, Srpkinje su osvojile četvrto mesto, a godinu dana kasnije, na SP, takođe pred domaćom publikom, osvojeno je srebro, posle kojeg kreće nagli pad.

Saša Bošković i  Biljana Filipović

Saša Bošković i Biljana Filipović | Foto: Marko Metlaš

Vicešampionke sveta imale su mnogo problema u kvalifikacijama za EP u Hrvatskoj i Mađarskoj, a bilans na 13 zvaničnih i prijateljskih mečeva u 2014. iznosio je: dve pobede, tri remija i osam poraza.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP