Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

VELIKANI IZ SENKE

SD RADNIČKI - kovač olimpijskih i svetskih medalja!

Autor: M.R | 16.03.2015 - 12:24:00h | Komentara: 0

Sjajna sportska institucija koja se poslednjih godina bori sa velikim finansijskim problemima sprema proslavu 95. rođendana.

SD Radnički

Saša Jovićević predsednik UO Radničkog | Foto: SD Radnički

Nastalo sa skromnim zadatkom da se siromašna radnička omladina bavi sportom, razvija i priprema za život, sportsko društvo Radnički stvorilo je i olimpijske, svetske i evropske šampione, klubove, sportiste i trenere svetskog glasa, vredne sportske radnike...
I ono što je značajnije i od najsjajnijih medalja-dobre ljude, ljude za primer.
Istoriju Radničkog a i istoriju jugoslovenskog i srpskog sporta ispisali su izuzetnom veštinom, rekordima, osvojenim dragocenim trofejima košarkaši i košarkašice, rukometašice, odbojkašice, fudbaleri, rvači, bokseri, kuglaši, džudisti i karatisti.
Radnički je osnovan 20. aprila 1920. godine u skromnoj Zanatskoj školi u Beogradu. Danas je na tom mestu Matematička gimnazija nadaleko čuvena po uspesima svojih đaka na svetskim i matematičkim olimpijadama.
Ima u tome puno simbolike sa tradicijom Radničkog da u svom okruženju stvara i neguje dobre, hrabre i časne ljude među kojima je bilo 11 narodnih heroja oslobodilačkog rata, 6 španskih boraca, mnogih koji na žalost nisu preživeli strahote Drugog svetskog rata.
Proslavljajući 95.godišnjicu Radnički neće žaliti za starim dobrim vremenima, poštuje i ističe svoju slavnu tradiciju, ali, okrenut ka budućnosti, pozivajući sve one koji vole Radnički i stare i mlade da nastavimo sa radom da bismo 2020. i prvi vek postojanja Radničkog proslavili onako kako dolikuje onima koji rade, koji stvaraju, koji vuku napred...
U nedelu 19.aprila u `12 časova delegacija SDR u sastavu Ljubinko Veselinović pred.skupštine, Saša Jovićević pred.UO, Stanka Pejović gen.sek. Bata Đorđević organizacioni odbor, Miroslav Čitaković istaknuti član, položiće venac na spomen-ploču Matematičke gimnazije.
Narednog dana u 10:30 časova venac će biti položen na Terazijama gde su nemački okupatori 17.augusta 1941.godine obesili petoricu rodoljuba među kojima je bio i Svetislav Milin zvani Cveće ,inače obućarski radnik i član SDR.
U 12 časova venac će biti položen na spomen-ploču u SD Radnički. Nakon polaganja venca ,na tri lokacije u okviru SDR počinju programi. U halama idu sportski turniri klubova Radnički: boks , karate, džudo, rvanje, košarka, odbojka, fudbal, rukomet, gimnastika, šah, planinarenje.
U restoranu Muzej odvijaće se aukcija slika doniranih SDR i promocija knjiga Nenada Simića, istaknutog člana karate kluba SDR.
Ispod tribina velike hale u prostoru moto kluba “Noćni vukovi” biće organizovano besplatno “ sportsko posluženje “ .

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP