Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

NIJE BILO KAO ŠTO JE PLANIRAO

Šefik: Kajem se što sam branio za Crnu Goru!

Autor: B92.net | 02.01.2014 - 14:51:00h | Komentara: 0

Jedan od najboljih vaterpolo golmana na svetu Denis Šefik u intervjuu “Novostima” rekao je da žali što je prihvatio ponudu da brani za reprezentaciju Crne Gore.

Karijeru je počeo u Partizanu, ali se u njemu nije dugo zadržao, afirmaciju je stekao u Bečeju. Iako veliki navijač “crno-belih” postao je golman Crvene zvezde.

Šefik maestralno branio mrežu!

Denis Šefik  | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Uvek sam prema svima iskren, drugovi s kojima sam odrastao mislili su da neću dati sve igrajući za Zvezdu, ali ne bih mogao sebe u ogledalo da pogledam i to su prepoznali navijači - naveo je Šefik.
Nakon odiseje u Bečeju vratio se u matični klub u sezoni 2004/05. i smatra da je tadašnji tim “crno-belih” mogao da stigne do vrhunskih rezultata.
- Nije bilo mnogo razumevanja, plata je kasnila po sedam, osam meseci. Nestala je komunikacija sa ljudima koji su vodili klub. Mislim da nisam ja kriv za to, svaki klub ima svoju politiku i planove, a ja se očigledno nisam uklapao u njihovu viziju - rekao je Šefik.
Sa reprezentacijom Srbije završio je posle Olimpijskih igara u Pekingu, koje je obeležio i njegov sukob sa Aleksandrom Šapićem. Usledio je poziv iz Crne Gore…
- Posle onoga što sam doživeo u Pekingu, gde nisam zaslužio da tadašnji selektor Udovičić ima takav odnos prema meni, shvatio sam da sam završio u reprezentaciji. Setio sam se da sam u Jadranu napravio ime, a imao sam i osećaj da im dugujem, da su zaslužili da branim za njih. Samo nije ispalo ni blizu kako sam planirao. Čak je bilo veoma loše po mene - naglasio je Šefik.

Za Crnu Goru je nastupio na Olimpijadi u Londonu 2012. godine, posle čega je odlučio da se vrati u srpski vaterpolo, ali u Crvenu zvezdu.

- Godinama me je zvao moj prijatelj Vikor Jelenić. Ipak, za vreme Igara razgovarali smo Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Nikola Rađen i ja. Dogovorili smo se, pružili ruku jedni drugima i tog trenutka sam odlučio da dođem u Zvezdu. Nigde nije bilo kao ovde, među igračima nema ljubomore, zavisti, Dejan Savić se pokazao kao odličan trener, tačno zna ko je kakav. Da nismo bili takvi teško bismo pregrmeli sve probleme. Naročito posle osvojenog Kupa kada je rečeno da para nema, da može da ode svako ko se snađe. Dogovorili smo se da ostanemo i osvajanjem četiri krune ostvarili smo najveći uspeh u istoriji klupskog vaterpola - dodao je Šefik.

Da godina ne bude briljantna pobrinula se LEN, koja je izmenom sistema takmičenja u Ligi šampiona Zvezdu poslala u kvalifikacije, gde ju je na poslednjem stepeniku zaustavio Pro Reko.

- To nijedan prvak nije doživeo. Niko u Savezu nije stao iza Zvezde. Kao i u ostalim stvarima mi veoma retko stojimo jedni iza drugih i zato se nalazimo tu gde jesmo. Volimo mnogo da pričamo, a kada treba da se uradi nešto konkretno, onda nas ima malo i više okrećemo leđa svojima nego što im dajemo podršku. Sada moramo sve da učinimo kako bismo odbranili Kup i prvenstvo - zaključio je Šefik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP