Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

RAZLAZ

Sovrović posle odlaska
Udovičića: Idemo dalje!

Autor: Dražen Ostojić | 29.10.2012 - 22:01:00h | Komentara: 0

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović potvrdio je da je Dejan Udovičić podneo ostavku na mesto selektora, te da će v.d. biti Dejan Savić.

Velibor Sovrović

Nije iznenađen: Velibor Sovrović | Foto: Marko Metlaš

- Igrači su to normalno prihvatili. Nije im u tom trenutku bilo prijatno sigurno, ali oni su došli na okupljanje sa idejom da igraju za Srbiju što nikada nije dovedeno u pitanje - rekao je Sovrović za B92.

Ostavka Udovičića je usledila posle pisma osmorice reprezentativaca u kojem su kritikovali njegov rad, a iako je VSS pokušao da pomiri dve strane, selektor je već na prvom sastanku sa Stručnim savetom odlučio da napusti funkciju.
- Na početku sastanka se pozdravio sa svim igračima i rekao da je to njegovo zvanično viđenje sa svim igračima nakon čega je izašao, a mi ostali sa njima i jednostavno pričali o nekim stvarima koje su bile tema: pismo, dalji rad, put u Nemačku na utakmicu i meč sa Španijom - rekao je predsednik VSS.
Srbiju će u prva dva meča Svetske lige, protiv Nemačke 31. oktobra i Španije 3. novembra predvoditi trener Crvene zvezde Dejan Savić, kako je i ranije bilo planirano.
- Mi moramo kao pravi sportisti da prevaziđemo ovu situaciju, Dejan Savić je v.d. selektora Srbije s obzirom da je on imenovan od Stručnog saveta, jer su Udovičić i Dejan Stanojević suspendovani zbog crvenih kartona sa Olimpijskih igara - rekao je Sovrović.
Reprezentacija sutra putuje u Hamburg, a javnost će više o celoj situaciji saznati u petak.
- Savez će u petak organizovati pres konferenciju pred utakmicu sa Španijom, pa će mediji moći da postavljaju pitanja ne samo meni, već možda i predstavniku igrača - potvrdio je Sovrović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP