Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

BRAVO, IVANA!

Španovićevoj srebro na Evropskom prvenstvu!

Autor: | 13.08.2014 - 22:25:00h | Komentara: 0

Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prventstvu! Srpska atletičarka je u finalu skoka u dalj, uprkos vetru i kiši koji su ometali takmičenje, već u prvoj seriji skočila 6,81 metara, ali je za četiri centimetra od nje bila bolja Eloiz Lešur iz Francuske.

Prva je skakala Kalaika Mihambo iz Nemačke koja je dobacila 5,70, ali je Španovićeva potpuno zasenila sa 6,81 metara. Nijedna atletičarka do Melani Baške nije uspela da uzdrma srpsku atletičarku, a Nemica je bila vrlo blizu u prvom skoku (6,79), ali ne i bolja.

Trenutno  od nje nema bolje na  planeti:  Ivana  Španović

Ivana Španović | Foto: Profimedia

 Ivana je u drugoj seriji znantno lošije skočila, primarno zbog jakog vetra koji joj je duvao u prsa, tako da je dostigla 6,36 metara, a može se reći da je izgubila korak pri skoku. Pretila je predstavnica Francuske Lešur da je ugrozi, ipak, prestupila je i ostala na trećoj poziciji.
Isključivo je Lešur pretila Španovićevoj konstantno, i u drugoj i trećoj seriji, ali oba puta je minimalno prestupila, pa joj se nije brojao učinak. Ostalim učesnicama je do polovine treće serije, pa je Ivana bila na vrhu i nakon tri serije.
U četvrtoj seriji skočile su Klišina, Žarder i Miambo, ali nisu imale oružje da ugroze Ivanu, dok je Grabuste prestupila. Ipak, Lešur je konačno, za nju, uspela da ne prestupi, a onda dođe do prvog mesta sa 6.85 metara.
Španovićeva je imala odličan skok u petoj seriji, ali je bila za centimetar kraća nego u prvoj seriji, tako da tada ona nije mogla da prestigne prvoplasiranu Lešur.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP