Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

VATERPOLISTI U FINALU SL

Srbija protiv Mađara za titulu!

Autor: FoNet/Beta | 15.06.2013 - 17:01:00h | Komentara: 0

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige, koji se održava u Čelajbinsku u Rusiji, pošto je danas u polufinalu pobedila Crnu Goru rezultatom 8:6 (2:2, 2:2, 2:1, 2:1).

Nije sve tako idilično: Vaterpolisti Srbije

Utakmica između Srbije i Mađarske igraće se sutra od 15.15 sati

Za sedmu titulu u Svetskoj ligi i nagradu od 100.000 dolara, reprezentacija Srbije će sutra igrati protiv Mađarske, koja je u drugom polufinalu savladala selekciju SAD, koju vodi Dejan Udovičić, rezultatom 8:6 2:0, 2:2, 4:3, 0:1).
Najbolji vaterpolisti Srbije dugo su se mučili protiv Crne Gore, koja je u Rusiju došla bez najboljih igrača. Više od 20 minuta bio je to potpuno ravnopravan duel i tek krajem treće četvrtine izabranici Dejana Savića stigli su do prednosti od dva gola (6:4).
Uprkos tome, ušlo se u neizvesnu završnicu. Minut pre kraja Srbija je vodila 7:6 i propustila napad za pobedu, a potom ni vaterpolisti Crne Gore nisu uspeli da izjednače. Tačku na utakmicu stavio je Živko Gocić pogotkom u poslednjoj sekundi.

Udovičić: Utakmica sa Madjarima je uvek spektakl

Vanja Udovičić

Jurišamo na prvo mesto: Kapiten Vanja Udovičić

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je danas da će utakmica protiv Mađarske u finalu Svetske lige biti spektakl.

- Utamica sa Mađarima je uvek spektakl bez obzira da li je reč o turniru ili finalu velikog takmičenja kao što je Svetska liga. Mi smo ispunili cilj plasmanom u finale. Sada želimo da pokažemo najbolju za ovaj stadijum priprema i probamo da osvojimo prvo mesto - rekao je Udovičić u Čeljabinsku.

Selektor Dejan Savić kazao je da su obe ekipe umorne, ali da se to zaboravlja u finalu.

- Znam da je selktor Mađara Tibor Benedek spreman da malo promeni sistem igre. Tek je, kao i ja, na početku selektorske karijere. Obe selekcije su umorne, ali kada se igra finale to se zaboravlja i ide se na pobedu. Pokušaćemo pa šta bude - kazao je Savić.

Utakmica između Srbije i Mađarske igraće se sutra od 15.15.
Igrač više: Srbija 7 (4), Crna Gora 9 (4)
Srbija: B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 2, Udovičić 1, Ćuk 1, Ubović, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Mandić 1, S. Mitrović 1, G. Pijetlović.
Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Popović, Marković 1, Drašković, Sekulić 1, Latinović, Brguljan 1, Klikovac 1, Čućković, Šćepanović. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP