Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

IVAN RIBAĆ, BIVŠI OLIMPIJSKI REPREZENTATIVAC, ZA ALO!:

Srpski bokseri jedva preživljavaju!

Autor: P. Vuković | 23.04.2014 - 08:15:00h | Komentara: 0

Od 25. do 27. aprila u glavnom gradu Srbije održaće se tradicionalni međunarodni bokserski turnir „Beogradski pobednik“.

„Kada bih  se ponovo  rodio, opet  bih u ring“:  Ribać

„Kada bih se ponovo rodio, opet bih u ring“: Ribać | Foto: M. Metlaš

Ring će biti postavljen u „Pinkiju“, a već sada je sve spremno za spektakl među konopcima. Ivan Ribać (37), bivši reprezentativac Srbije u olimpijskom boksu, a sada profesionalac, pozvao je publiku da se pojavi u zemunskoj hali u što većem broju i podrži naše takmičare, kako bi je srpski boks vratio na staze stare slave.


- Čestitke BS Beograda i Srbije zato što su u teškim okolnostima održali tradiciju jednog od tri najstarija turnira na svetu. Biće to praznik boksa, gledaćemo zaista dobre takmičere, nažalost, proteklih godina smo doživeli da stranci ne šalju svoje prve timove. Nekada je „Beogradski pobednik“ bio praznik boksa, dolazile su najveće sile, od Kube, Rusije... - rekao je Ribać za „Alo!“.

Ribać je 2008. godine prestao da se bavi amaterskim boksom, i od tada je imao 10 borbi, a uskoro ga očekuje još jedna. Biti bokser u Srbiji, kaže Ribać, nije lako.

- Sto puta da se ponovo rodim, ne bih ništa menjao, opet bih odabrao isti sport, ali 99 odsto žalim što sam bokser u Srbiji. Bokseri danas žive kao i u svakoj sferi društva, teško, i svako od nas mora da trenira i uporedo ima posao. Nemam finansijskih problema, magistrirao sam, zaposlen sam u Upravi carina, ali postoji izreka „nikada vremena nisu teška, nego smo mi slabi“. Recimo, na Kubi su plate dva evra, ali su oni najveća sila. Rusi su svojim bokserima omogućavali da kada završe karijere dobiju posao u određenim strukturama, kasnije su bili ugledni građani. Ovde, posle završene karijere, bokser je prepušten sam sebi. I u plaćenijim sportovima ovde se propada, a zamislite tek boksere... Ne zanju šta rade, vreme ih je preteklo.

Pohvale idu i na adresu ministra Vanju Udovičića, koji se trudi da oživi ovaj sport.
- Verujem da se vremena za boks menjaju u Srbiji. Ministar Udovičić želi da postavi stvari na svoje mesto. Da se prvo nađu sredstva za preživljavanje, a kasnije može da se priča i o nečemu većem - zaključio je Ribać.

I Albanci sa Kosova hteli da učestvuju


Takmičenje počinje 25. aprila četvrtfinalnim borbama, a finala će se održati 27. aprila. Srbiju će na turniru predstavljati 17 boksera, a uz selekciju Srbije učestvovaće i Novi Zeland, Jermenija, Kanada, Mađarska, Slovačka, Nemačka, Albanija, Kipar, Češka, Italija. Prijava je stigla i od nepriznatog saveza Kosova, međutim, Ministarstvo omladine i sporta je odbilo njihov zahtev.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP