Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

BRAVO!

Tatjana Jelača osvojila srebro na EP! (VIDEO)

Autor: B92.net - Tanjug | 14.08.2014 - 21:57:00h | Komentara: 0

Srpska atletičarka Tatjana Jelača osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Tatjana Jelača

Srebrna Tatjana Jelača | Foto: Profimedia.rs

Ona je svoj najbolji hitac izvela iz četvrtog pokušaja, kada je koplje bacila 64,21 metar i tako postavila novi nacionalni rekord.

Prethodni državni rekord takođe je držala devojka iz Sremske Mitrovice, koja je koplje bacila 62,68 m prošle godine na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Tatjana je na kratko ’držala’ i prvo mesto, ali je Čehinja Barbora Špotakova bacala odmah posle nje i ispalila je pobednički hitac – 64,41 metar. Bronzanu medalju osvojila je Linda Štal iz Nemačke, koja je još u prvoj seriji bacila svoj najboji hitac – 63,91 metar.

Jelača: Ostvarila sam ono što sam zamislila
Srpska rekorderka u bacanju koplja Tatjana Jelača rekla je posle osvajanja srebrne medalje na prvenstvu Evrope da je ostvarila ono što je zamislila.
- Ne mogu da sakrijem oduševljenje, sreću i radost. Nisam želela da pričam o rezultatu i da najavljujem ništa, nego sam sve čuvala u sebi. Ostvarila sam ono što sam zamislila i sada samo želim sve više i više. Hvala svima na neizmernoj podršci koju su mi pružili, nadam se da sam se na ovaj način odužila svima koji su verovali u mene. Idemo dalje - rekla je Jelača za sajt Atletskog saveza Srbije.

Nikolić i Udovičić čestitali Jelači osvajanje srebra na EP
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitali su Tatjani Jelači osvajanje srebrne medalje u bacanju koplja na prvenstvu Evrope u Cirihu.


- Druga medalja za srpsku reprezetnaciju na Evropskom prvenstvu u atletici najbolji je dokaz da sistemska podrška baznim sportovima donosi velike rezultate. Uspesi srpskih atletičara su sjajan podstrek mladim generacijama da rade na sebi i krenu stopama ove sjajne generacije koju smo uspeli da izgradimo. Atletika se zaista na velika vrata vraća u Srbiju i preko naših takmičara u svet šalje sjajnu sliku srpskog sporta.Tatjani od srca čestitamo i želimo da se i drugi takmičari pridruže njenim i Ivaninim uspesima - navodi se u čestitki ministra Udovičića.
 

- Draga Tatjana, hvala Vam na načinu na koji predstavljate svoju zemlju. Pokazali ste da je samo posvećenim i istrajnim radom moguće ostvariti rezultat. Medalje koje osvajaju naši atletičari na ovom prestižnom takmičenju pokazuju da je srpskim sportistima mesto u samom vrhu. Hvala vam što svojim uspesima pružate radost gradjanima Srbije - poručio je Nikolić, a prenosi služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Jelača je osvojila drugu medalju za Srbiju u Cirihu, pošto je prethodno srebro uzela i Ivana Španović.

Pogledajte Tatjanino bacanje koplja za srebrnu medalju:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP