Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SKANDAL PRED POLUFINALE ODBOJKAŠKOG KUPA

"Torcida" iz Novog Pazara izviždala "Bože pravde"! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 23.02.2013 - 17:32:00h | Komentara: 8

Navijači Novog Pazara, članovi grupe “Torcida” zviždali su za vreme intoniranja državne himne “Bože pravde”, uoči meča polufinala Kupa Srbije u odbojci između domaćeg tima i beogradske Crvene zvezde.

Novi Pazar

Kada je završeno intoniranje himne navijači su skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića, koji je izbačen iz reprezentacije pošto nije hteo da peva himnu.
Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine nakon što uoči prijateljskog meča sa Španijom nije pevao himnu.

Novi Pazar

Inače, odbojkaši Crvene zvezde su savladali Novi Pazar sa 3:0 u setovima, dok je u drugom polufinalu kragujevački Radnički bio bolji od Vojvodine sa 3:1.

Finale je na programu u nedelju, od 18 časova.

Dupljak: Zvižduci Mihajloviću, a ne državnoj himni


Predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je danas da navijači te ekipe na meču sa Crvenom zvezdom nisu zviždali državnoj himni Srbije već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.


"U hali Pendik se nije zviždalo himni republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, bodrili su naše igrače", kazao je Dupljak regionalnoj televiziji.
On je svoju tvrdnju potkrepio time što nakon toga nije bilo nereda u hali.
Uoči početka današnje polufinalne utakmice Kupa Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde (0:3), domahi navijači, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.


Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine nakon što uoči prijateljskog meča sa Španijom nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pevanje himne obavezno.

Poslednji komentari
  • Bata Vreme: 23.02.2013 19:20h

    Kazna za klub, deset meceva bez publike, ili jos bolje godinu dana....pa neka zvizde, kod njih kuci kod njihovih roditelja

  • Paja Vreme: 23.02.2013 19:33h

    A šta ste očekivali? Pre 10 godina sam U NP prisustvovao odbojkaškoj utakmici između mladih reprezentacija za devojke. Toliko zviždanje našoj himni neće biti ni na Maksimiru sledećeg meseca. Čak su i turske igračice bile zbunjene. Cela hala je bila iskićena turskim zastavama i svi su navijali za turkinje. Parole "Ovo je Turska" nisu prestajale do kraja meča. I umesto da se zbog toga podigne velika prašina to se prećutalo. Da se ne bune muslimani i njihov Mufty. Tako nam i treba kada smo banana država.

  • sima Vreme: 23.02.2013 19:50h

    a sada pravna drzava da reaguje, zatvoriti halu, i da igraju 100 km od novog pazara, pozz

  • marinica01 Vreme: 23.02.2013 22:04h

    Kakva bruka za Srbiju!!!Bojim se samo da se sve ne prećuti..."zbog mira u kući" ili "da se slučajno koji turčin ne nađe zlostavljan od strane Srpske policije"...!Ajmo sad Srbijo..da vidimo šta ćeš uraditi!?Da vidimo savez,klubove,igrače...!?Mora da se digne glas protiv ove tiranije u rođenoj zemlji!!

  • 5ar Vreme: 24.02.2013 01:15h

    Pa im vi dajte da koriste tzv. bosanski jezik.Rani ku;e da te ujede. Psi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP