Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SVETSKI DAN DETETA

Udovičić obišao mališane u Svratištu, Tiršovoj i Dečijem kulturnom centru

Autor: E. A. | 20.11.2013 - 16:17:00h | Komentara: 0

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, posetio je danas povodom Svetskog dana deteta, mališane koji se leče u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, kao i mališane u Svratištu za decu ulice i dečijem kulturnom centru.

Ministar:  Vanja Udovičić

Ministar: Vanja Udovičić | Foto: Petar Marković

Udovičić je želeo da skrene pažnju javnosti da je zaštita prava dece problem koji se mora rešavati konstantno, udruženim snagama čitavog društva.

- Današnji dan je povod da još jednom jasno i glasno pošaljemo poruku o značaju zaštite dece i unapređenja njihovog položaja u društvu. Obaveza je čovečanstva da svakom detetu obezbedi hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje, bez obzira na poreklo. Zato je naš zadatak da deci i mladima omogućimo da rastu u slobodnoj i zdravoj sredini, u kojoj su zadovoljene njihove osnovne potrebe, njihova prava se uvažavaju, a njihov glas se čuje jasno i glasno - izjavio je  Udovičić i dodao da će Ministarstvo omladine i sporta uvek činiti sve što može da se taj cilj što pre i ostvari.

Vanja i mališani

Humanost: Vanja Udovičić prilikom posete mališanima

Veliki broj dece u Srbiji živi u siromaštvu i izloženo nasilju - svako drugo dete uzrasta do 14 godina doživelo je neki oblik nasilja u porodici ili školi, a 13.7 odsto je siromašno.
- Gotovo da ne prođe dan da se ne čuje za neku vrstu nasilja i okrutnosti nad decom, za decu koja žive u nemogućim uslovima i kojoj je detinjstvo praktično ukradeno... To je alarm za uzbunu na koji niko ne sme da ostane gluv. Društvo koje danas gradimo je društvo u kojem ćemo sutra živeti. Krajnje je vreme da fokus sa bolje budućnosti pomerimo na izgradnju dobre sadašnjosti. Da bismo to postigli, neophodno je uključivanje svih institucija i svih pojedinaca. Potrebno je da mnogo manje pričamo, a mnogo više radimo“, kazao je ministar omladine i sporta.
Mališanima u institucijama koje je danas posetio ministar Vanja Udovičić uručeni su paketići koje su donirale kompanije „Pionir“ i „Nevena-Leskovac“, a kciju su doniranjem opreme podržali i Vatrepolo savez Srbije, Badminton savez, Savez za stoni tenis, Asocijacija za američki fudbal i mnogi drugi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP